29. novembar 2012.29. nov 2012.
MINA GAJIĆ

PRINCEZA ATLETSKIH STAZA

Za Šapčanku Minu Gajić, učenicu V3 OŠ „Nikolaj Velimirović“, sve je počelo pre tri godine. Prolazak na opštinsko takmičenje u trčanju odvelo ju je, na mama Anin predlog, u AK „Tempo“ kod Biljane i Velimira Planko. Atletskim stazama širom Srbije ova jedanaestogodišnjakinja neprikosnoveno je zavladala. O tome svedoči sedamdeset sedam medalja i sedamnaest pehara. Treniranje šest dana u sedmici isplatilo se. Ove godine postala je i trostruka pobednica RTS krosa.
-Bilo je teško ali i zanimljivo zato što sam imala drugare. Trening prvo počinje zagrevanjem. Idemo šest, sedam krugova. Onda nam trener kaže da li radimo deonice ili neke skokove. Kad to uradimo prelazimo na rastrčavanje. To je nekoliko krugova iza golova. Tu je i istezanje - kaže Mina.
Prvo učešće na takmičenju bilo je u Valjevu 27. januara 2008. godine. Svetosavska trka donela joj je prvu zlatnu medalju.
-Bilo je lepo. Pošto sam dobila i pehar pazila sam da se ne izguli. Pitala sam mamu non-stop zašto se guli, a ona mi je odgovorila da to nije pravo zlato ““ priseća se uz osmeh Mina svog prvog uspeha.
Beograd, Niš, Zaječar, Kladovo, Lazarevac, Sremska Mitrovica, Krupanj, Novi Sad, Inđija, Surčin, Vršac, Senta, Brčko samo su neki od gradova koji su osetili pobednički duh ove devojčice. Ipak, najdraža medalja joj je sa Belog krosa održanog 30. januara ove godine na Košutnjaku u Beogradu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa