Info

25. april 2013.25. apr 2013.
TREĆA IZLOŽBA VINA U ŠAPCU

SIMBOL ŽIVOTA, PIĆE I LEK

U šabačkom Narodnom muzeju prošlog petka održana Treća izložba vina Šabac 2013. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovao za sada rekordan broj vinara
Organizatori Treće izložbe vina u Narodnom muzeju u Šapcu prošle subote uspeli su da ožive boemski duh nekadašnjih vremena. Uz zvuke tamburaša veliki broj Šapčana imao je priliku da degustira proizvode iz 33 domaće i tri strane vinarije. Predstavljeno je blizu 200 vrsta belog crvenog, roze vina i penušavca. Posetioci nisu krili zadovoljstvo kvalitetom izloženih proizvoda, vinari obećavali novo okupljanje sledećeg aprila.
-Ove godine imamo rekordan broj vinarija. Muzej u Šapcu okupio je predstavnike najuglednijih vinarija od Vranja do Subotice, a među izlagačima se nalaze i vinari iz Italije, Crne Gore i Portugala ““ istakao je član organizacionog odbora manifestacije Nenad Kulačin.
Pocerina je nekada bila značajna vinska Regija Srbije. Da bi u gradu promovisao vinsku kulturu i obnovio vinograde ovog kraja, Grad Šabac je već treću godinu za redom pokrovitelj manifestacije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa