16. maj 2013.16. maj 2013.
GODIŠNjI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA ĐIDO U BOGATIĆU

RASPALILI PUBLIKU

Više spletova starih i novih igara i pesama. Veština i uvežbanost. Sjaj raskošnih narodnih nošnji iz svih krajeva Srbije i Crne Gore. Na kraju podela diploma i zahvalnica za dugogodišnju vernost kolektivu
Članovi folklornog ansambla „Đido“ u Bogatiću, koji godinama okuplja devojke i mladiće odane igri, pesmi i druženju, održali su prošle nedelje u Domu kulture u Bogatiću, pred brojnom publikom, tradicionalni godišnji koncert. Pored, gotovo besprekorne uigranosti svi izvođači zračili su posebnom energijom raznovrsnih boja, koju im je davala njihova narodna nošnja, specifična za razne krajeve Srbije ali i Crne Gore iz prošlih vremena, kakve su bile i izvrsne koreografije igara koje su izveli pod umetničkom palicom Miloša Simića.
Oni su zaokupljali pažnju razdragane publike u prepunoj sali oko dva sata, a u istom ritmu nastupili su mladi pevači, grupa i solisti izvodeći pomalo zaboravljene, stare, izvorne pesme.
- Raduje me veliko prisustvo publike i sjajno igranje i pesma našeg ansambla. Pokazali su zapaženu uigranost i odanost kolektivu i igri, koja pleni. Veoma je uočljivo i iskustvo ansambla. Oni godinama pronose slavu Mačve i Srbije, širom sveta i zaslužuju da i dalje to čine, kaže Ivan Radovanović, direktor Kulturno-obrazovnog centra Bogatić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa