25. decembar 2014.25. dec 2014.
DEMOKRATSKA STRANKA

OSUĐUJEMO VANDALIZAM

Demokratska stranka najstrožije osuđuje vandalski čin crtanja kukastog krsta na spomeniku Žiki Popoviću koji se nalazi na teritoriji Mesne zajednice u Šapcu koja nosi njegovo ime.
Mesni odbor DS napominje da je ovakvo ponašanje za svaku osudu bez obzira na to kakvi motivi stoje iza samog čina. Fašistička ideologija, čiji je simbol kukasti krst, odvela je u smrt milione žrtava, zato je svaka upotreba ovog simbola nedopustiva.
Ne smemo zaboraviti istoriju patnje i stradanja koju je sa sobom doneo fašižam a koja je svoju kulminaciju doživela za vreme II svetskog rata. Fašizam jeste pobeđen ali nikada nije sasvim iskorenjen. Razni fašistički pokreti opstali su u mnogim zemljama poklonstvo ovoj ideologiji, na žalost, prisutno je i kod nas.
Zato je i danas važno podizati svest o ovom problemu. Važno je stati u odbranu ljudskog života, dostojanstva i pravog sistema vrednosti. Važno je pamtiti prošlost kako se vreme mračne istorije fašizma ne bi ponovilo.
Bilo koji čin propagiranja ideologije kakvu sa sobom nosi simbol kukasti krst, ma koliko bezazlenim se činilo, ne sme da bude ignorisano i zanemareno.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa