1. januar 2015.1. jan 2015.
NOVOGODIŠNjI KOKTELI SPS I DS

U IŠČEKIVANjU BOLjE GODINE

Političke partije u Šapcu druženjem sa članovima i predstavnicima medija obeležili kraj 2014. godine
Gradski odbor Socijalističke partije u Šapcu, na izmaku svake godine tradicionalno organizuje skup za članove i simpatizere. Na prošlonedeljnom skupu sumirani su rezultati rada Gradskog odbora socijalista, koji su prema rečima Zoran Bortića, lidera šabačkog SPS, bili veoma dobri.
- Socijalistička partija Srbije je od 28. marta 2014. godine deo vladajuće koalicije u Šapcu. Odluka da uđemo u gradsku vlast rezultirala je stvaranjem političke stabilnosti u Šapcu. Drago nam je da smo za kratko vreme uspeli da realizujemo niz aktivnosti koje su se odnosile na podizanje kvaliteta života u gradu. Pored toga, na vreme smo usvojili budžet za narednu godinu, koji će nam omogućiti završetak nekoliko značajnih projekata. Izgradićemo bazen, urediti Gradski trg, a zalagaćemo se i za veća socijalna davanja, kako bi svi kojima je pomoć neophodna bili zbrinuti. Obezbedili smo i dosta veća sradstva za poljoprivredu i obrazovanje u odnosu na protekle godine, jer smatramo da su to oblasti u koje svaki odgovoran grad mora da ulaže. Želimo da 2015. godina bude godina u kojoj će život naših sugrađana biti bolji, naveo je Bortić.
Za članove, simpatizere i koalicione partnere, tradicionalni novogodišnji koktel organizovala je i Demokratska stranka u Šapcu. Gradski odbor DS, koktel je upriličio nakon sednice, na kojoj je sumirana godina na izmaku. Član Izvršnog odbora, Dušan Kostadinović kaže da je 2014. bila teška i nedemokratska, a da DS ima jasne planove kako da nam svima bude bolje naredne godine.
- Godina za nama je potvrdila da smo, nažalost, veoma daleko od demokratskog društva. Godinu 2014. obeležilo je smanjenje plata i penzija, povećanje spoljnog duga i pad životnog standarda. Pored toga, na videlo su izašli autokratija jednog čoveka, medijski mrak i cenzura. Sve su to stvari koje su karakteristične za nedemokratska društva. Verujem da nam može biti bolje samo ako se odlučno suprotstavimo pogubnoj politici koju vodi Vlada Republike Srbije. Verujem da svi zaslužujemo bolje šanse i bolju perspektivu, a da će preko potrebne političke promene inicirati Demokratska stranka, naveo je Kostadinović.

M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa