1. januar 2015.1. jan 2015.
GRADONAČELNIK ŠAPCA PRIREDIO PRIJEM ZA UČESNICE INTERNACIONALNE NAUČNE OLIMPIJADE U ARGENTINI

MILICA I KRISTINA PONOS GRADA

Za Milicu Božanić i Kristinu Stanković, članice šestočlanog državnog tima koji je osvojio pet medalja na Internacionalnoj naučnoj olimpijadi početkom decembra 2014. godine, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prošlog utorka, 30. decembra, upriličio je prijem u Gradskoj kući. U razgovoru sa roditeljima i mladim talentovanim Šapčankama gradonačelnik je istakao da je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta.
- Grad je podržao Milicu i Kristinu ali će podržavati i sve druge mlade koji žele da uče i da postignu bolje rezultate u svom učenju. Mi ćemo već tokom zimskog raspusta organizovati ponovo matematički kamp za svu onu decu koja žele dodatno da uče matematiku, da nauče više, da savladaju neke veštine koje nisu mogli u školi da savladaju. Uradićemo i jednu novu stvar. To je ono što sam obećao prošli put kad smo imali Letnji matematički kamp. Od 12. do 16. januara imaćemo Filološki kamp. Naravno, strani jezici ali i maternji jezik treba da uče naši klinci. Prijavilo se pet stotina dece što je sjajna stvar. Zaista sam srećan. Tokom zimskog raspusta svi će dobiti priliku da više radeći na konverzaciji savladaju strane jezike i da budu osposobljeni za jedan normalan život u okruženju ““ dodao je gradonačelnik.
Iako, po rečima roditelja, uslovi za pripremu za takmičenje nisu bili idealni, pokazalo se da se upornost, rad i znanje isplate. Tako se Milica Božanić sa ovog nadasve poučnog puta vratila sa bronzanom medaljom oko vrata.
- U Argentini smo se super proveli. Na takmičenje nismo mnogo obraćali pažnju. Naravno, mi smo se spremali koliko smo mogli. Znanje je bilo tu. Poslužilo nas je. Osvojili smo medalje. Meni je, iskreno, bilo najvažnije da upoznam što više dece, da vidim kako oni rade, da naučim malo njihove jezike, da ostanemo u kontaktu. Ima još olimpijada. Sledi Međunarodna fizička olimpijada za đake četvrte godine srednje škole. Međutim, može i ranije da se ide. To će opet biti ista deca, isti drugari, sve isto. Medalja je došla i ja sam veoma zadovoljna. Nisam mogla više da tražim od toga ““ rekla je Milica Božanić, učenica prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu.
Zadovoljna svojim učešćem bila je i Kristina Stanković koju je oduševio sam boravak u Argentini.
- U Argentini je bilo prelepo. Zadovoljna sam što sam upoznala mnoge drugare koji imaju ista interesovanja kao i ja, a pri tom su iz celog sveta. Takođe sam videla mnoge znamenitosti Argentine kao i Mendoze, grada u kome smo se takmičili. Videla sam fabrike vina, maslinovog ulja, čokolade i rafineriju po kojoj je poznata Mendoza, kao i Akonkagvu, najvišu planinu na južnoj hemisferi ““ istakla je Kristina Stanković, učenica prvog razreda računarskog smera Šabačke gimnazije.

O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa