1. januar 2015.1. jan 2015.
VOLONTERSKI CENTAR ŠABAC 1. JANUARA ISPRED KULTURNOG CENTRA ORGANIZOVAO MANIFESTACIJU ZA NAJMLAĐE

U „ZONI ZAGRLjAJA“ TOPLO I NA MINUS ČETRNAEST

Prvi dan Nove 2015. godine doneo je opustele ulice u Šapcu. I pored velikog minusa kada je u pitanju temperatura ispred Kulturnog centra u periodu od dvanaest do petnaest časova bilo je znatno toplije ali u duši i srcu. Razlog jednostavan. Volonterski centar Šabac pod pokroviteljstvom grada Šapca za najmlađe sugrađane organizovao je manifestaciju pod nazivom „Zona zagrljaja“.
- Novu 2015. počeli smo radno i to prvog januar kada niko ne radi, kada su ulice grada prazne, kada nema saobraćaja. Biće puno dešavanja u narednom periodu. Svima želimo uspešu godinu ispunjenu radom jer uspeh zavisi samo od sopstvenog rada, a najmlađima želim da nam se priključe kada budu malo stariji - rekao je Aleksandar Kovačević, predsednik Volonterskog centra Šabac.
Uz topli čaj okupljena deca i roditelji ispred Kulturnog centra imali su priliku da pogledaju program koji je otvorila Irina Brodić, učenica Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, apsolutni pobednik Međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu, laureat takmičenja u Rimu i ponosna vlasnica četrnaest prvih nagrada.
Dečji hor Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ pod upravom prof. Sonje Živković svoj koncert započeo je neizostavnim „Zvončićima“ i drugim novogodišnjim kompozicijama. U muzičkom delu nastupila je i Tijana Vlajković. Decu su zabavljali klovn i glumci animatori dok je dečju predstavu izveo glumac Mladen Ognjanović. A u duhu praznika mališane je posetio i Deda Mraz nesebično deleći zagrljaje i osmehe uz gromoglasno „hohoho“.
Pored zabave ova akcija imala je i humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva od prodaje bedževa, klovnovskih nosića i fotografija sa Deda Mrazom predata su Dečjem odeljenju Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“.
- Želim da vam se zahvalim što ste se okupili i da vam poželim srećnu Novu godinu, da deca budu zdrava. Jeste malo hladno ali je meni toplo u srcu i oko srca zato što ste svi ovde i što se trudite da ulepšate drugima dane koji predstoje. Ja uvjek kažem da je svako djete dobro, da nema loše djece i da su naši najmlađi jedno bogatstvo u ovom svjetu. Najlepše je raditi sa njima. Dođite i posetite nas, uverićete se i sami ““ rekla je dr Snežana Pupovac Stojanović, šef Odeljenja pedijatrije.
Sve najbolje za predstojeće praznike poželela je i glavna sestra Odeljenja pedijatrije Vesna Janković.
- Kada deca krenu da brinu jedni o drugima to je najbolji pokazatelj da svi oni koji rade sa njima rade ispravno. Ovo je jedinstvena prilika koja je dokaz da pravi ljudi rade na pravi način. Ovo je pravi način da pomognete Odeljenju pedijatrije u prikupljanju sredstava za obezbeđivanje neophodnih aparata. Hvala svima koji ste došli da se družimo na ovoj niskoj temperaturi i da cupkamo ““ istakla je glavna sestra Vesna.
Nadajući se da će ova manifestacija postati tradicija u predstojećim godinama članovi Volonterskog centra Šabac zahvalili su se svima prisutnima obećavši da je ovo samo prva u nizu akcija planiranih za 2015. godinu.
Tekst i foto: Olja Gavrilović

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa