Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.
ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ШАБАЦ 1. ЈАНУАРА ИСПРЕД КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ОРГАНИЗОВАО МАНИФЕСТАЦИЈУ ЗА НАЈМЛАЂЕ

У „ЗОНИ ЗАГРЉАЈА“ ТОПЛО И НА МИНУС ЧЕТРНАЕСТ

Први дан Нове 2015. године донео је опустеле улице у Шапцу. И поред великог минуса када је у питању температура испред Културног центра у периоду од дванаест до петнаест часова било је знатно топлије али у души и срцу. Разлог једноставан. Волонтерски центар Шабац под покровитељством града Шапца за најмлађе суграђане организовао је манифестацију под називом „Зона загрљаја“.
- Нову 2015. почели смо радно и то првог јануар када нико не ради, када су улице града празне, када нема саобраћаја. Биће пуно дешавања у наредном периоду. Свима желимо успешу годину испуњену радом јер успех зависи само од сопственог рада, а најмлађима желим да нам се прикључе када буду мало старији - рекао је Александар Ковачевић, председник Волонтерског центра Шабац.
Уз топли чај окупљена деца и родитељи испред Културног центра имали су прилику да погледају програм који је отворила Ирина Бродић, ученица Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, апсолутни победник Међународног такмичења „Даворин Јенко“ у Београду, лауреат такмичења у Риму и поносна власница четрнаест првих награда.
Дечји хор Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ под управом проф. Соње Живковић свој концерт започео је неизоставним „Звончићима“ и другим новогодишњим композицијама. У музичком делу наступила је и Тијана Влајковић. Децу су забављали кловн и глумци аниматори док је дечју представу извео глумац Младен Огњановић. А у духу празника малишане је посетио и Деда Мраз несебично делећи загрљаје и осмехе уз громогласно „хохохо“.
Поред забаве ова акција имала је и хуманитарни карактер. Сва прикупљена средства од продаје беџева, кловновских носића и фотографија са Деда Мразом предата су Дечјем одељењу Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“.
- Желим да вам се захвалим што сте се окупили и да вам пожелим срећну Нову годину, да деца буду здрава. Јесте мало хладно али је мени топло у срцу и око срца зато што сте сви овде и што се трудите да улепшате другима дане који предстоје. Ја увјек кажем да је свако дјете добро, да нема лоше дјеце и да су наши најмлађи једно богатство у овом свјету. Најлепше је радити са њима. Дођите и посетите нас, уверићете се и сами ““ рекла је др Снежана Пуповац Стојановић, шеф Одељења педијатрије.
Све најбоље за предстојеће празнике пожелела је и главна сестра Одељења педијатрије Весна Јанковић.
- Када деца крену да брину једни о другима то је најбољи показатељ да сви они који раде са њима раде исправно. Ово је јединствена прилика која је доказ да прави људи раде на прави начин. Ово је прави начин да помогнете Одељењу педијатрије у прикупљању средстава за обезбеђивање неопходних апарата. Хвала свима који сте дошли да се дружимо на овој ниској температури и да цупкамо ““ истакла је главна сестра Весна.
Надајући се да ће ова манифестација постати традиција у предстојећим годинама чланови Волонтерског центра Шабац захвалили су се свима присутнима обећавши да је ово само прва у низу акција планираних за 2015. годину.
Текст и фото: Оља Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa