22. januar 2015.22. jan 2015.
NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE DODELILA SERTIFIKATE

OBUČENO ŠEST POMOĆNIKA FRIZERA

Prošlog petka Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Šabac, dodelila je šest sertifikata za pomoćnike frizera. Obuku je organizovala NSZZ, dok je izvođač Narodni univerzitet Niš, a učestvovale su osobe koje su završile osnovnu školu u okviru programa funkcionalnog obrazovanja odraslih “Druga šansa“.
-Zahvaljujući NSZZ završila sam obuku za frizerskog pomoćnika. Zadovoljna sam uslovima koji su bili na praksi. Naučila sam dovoljno za početak, a možda jednog dana budem i frizer, rekla je Milica Jovanović.
Na evidenciji NSZZ, od ukupno 11.500 osoba, bez osnovne škole je čak 2.600. Njihove šanse za posao su minimalne, pa im se prvo omogućuje da steknu osnovno obrazovanje, a potom i dodatne kvalifikacije, kao što je bio slučaj ovog puta.
-Obuka je trajala 120 časova. Imali smo šest polaznica jer je u tako maloj grupi najjednostavnije steći dodatno znanja iz domena ličnih usluga. Očekujemo da će one biti motivisane da još nadograde svoja znanja i veštine, tako što ćemo im i mi pomoći, a nadamo se da će se dalje obučavati, tako da bi mogle samostalno da obavljaju delatnost, navela je Anđelka Pajtić, saradnik u NSZZ.
Trenutno su u toku obuke za bojenje površina u enterijeru, za pakovanje i prepakivanje prehrambenih proizvoda i obuke za tržište rada za geronto domaćice i za osobe sa invaliditetom za knjigovođe.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa