Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОДЕЛИЛА СЕРТИФИКАТЕ

ОБУЧЕНО ШЕСТ ПОМОЋНИКА ФРИЗЕРА

Прошлог петка Национална служба за запошљавање Филијала Шабац, доделила је шест сертификата за помоћнике фризера. Обуку је организовала НСЗЗ, док је извођач Народни универзитет Ниш, а учествовале су особе које су завршиле основну школу у оквиру програма функционалног образовања одраслих “Друга шанса“.
-Захваљујући НСЗЗ завршила сам обуку за фризерског помоћника. Задовољна сам условима који су били на пракси. Научила сам довољно за почетак, а можда једног дана будем и фризер, рекла је Милица Јовановић.
На евиденцији НСЗЗ, од укупно 11.500 особа, без основне школе је чак 2.600. Њихове шансе за посао су минималне, па им се прво омогућује да стекну основно образовање, а потом и додатне квалификације, као што је био случај овог пута.
-Обука је трајала 120 часова. Имали смо шест полазница јер је у тако малој групи најједноставније стећи додатно знања из домена личних услуга. Очекујемо да ће оне бити мотивисане да још надограде своја знања и вештине, тако што ћемо им и ми помоћи, а надамо се да ће се даље обучавати, тако да би могле самостално да обављају делатност, навела је Анђелка Пајтић, сарадник у НСЗЗ.
Тренутно су у току обуке за бојење површина у ентеријеру, за паковање и препакивање прехрамбених производа и обуке за тржиште рада за геронто домаћице и за особе са инвалидитетом за књиговође.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa