22. januar 2015.22. jan 2015.
OPŠTINSKO VEĆE KOCELjEVA

EFIKASAN RAD

Na prošlonedeljnoj sednici Opštinskog veća članovi su razmatrali i usvojili Plan rada za tekuću i Izveštaj o radu za proteklu godinu ovog opštinskog organa
U izveštaju se navodi da je u toku 2014. godine održano ukupno 23 sednice, uglavnom samostalne, dok su na osam sednica osim članova veća u radu učestvovali i predstavnici drugih organa, preduzeća i ustanova.
Opštinsko veće je u ovom periodu razmatralo čak 185 pitanja. Oko polovine razmatranih i usvojenih akata našlo se i na dnevnom redu sednica lokalnog parlamenta.
Veće, koje u sadašnjem sastavu funkcioniše od početka septembra meseca, do kraja protekle godine sastajalo se osam puta i razmatralo 84 tačke dnevnog reda.
Prema rečima predsednika Opštinskog veća Dušana Ilinčića ovi podaci ukazuju na činjenicu da ovaj opštinski organ karakteriše efikasan rad.
- Naime, ako se neko toliko puta sastane u toku jedne godine, obradi toliki broj pitanja, onda sasvim sigurno možemo reći da je reč o efikasnom radu, o prisustvu ozbiljnosti koja nam je svima neophodna. Veoma su važne i zajedničke sednice sa drugim organima, preduzećima i ustanovama sa područja naše opštine jer se bez gubljenja vremena otklone sve eventualne nedoumice i dobiju direktni odgovori od nadležnih o određenim pitanjima. Rad opštinskog veća može da bude dobar primer za sve nas - ocenio je Ilinčić.
Iz Programa i plana za tekuću godinu može se zaključiti da će rad biti nastavljen sličnom dinamikom jer se u ovom dokumentu navodi da će opštinsko veće razmatrati i odlučivati ne samo o pitanjima sadržanim u programu već i o onim koja budu nametale potrebe i sam društveno-ekonomski i politički život koceljevačke opštine.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa