22. januar 2015.22. jan 2015.
U OŠ „VUK KARADžIĆ“ PROTEKLE SEDMICE

DESILO SE ČUDO

Prošlog utorka, prvog školskog dana drugog polugodišta, učenike IV2 OŠ „Vuk Karadžić“ dočekalo je iznenađenje. Umesto bezlične učionice sa starim inventarom dočekala ih je prostorija prepuna topline. Zeleno-ljubičasti tonovi zidova, renovirani stari orman, klupe i stolice oduševile su četvrtake. Vrednih ruku delo i to učiteljice Tatjane Čolić i prof. francuskog jezika Mladenke Tomić tokom zimskog raspusta izazvalo je više od običnog divljenja. Kako reče jedna od učenica svojom mami: „Mama, desilo se čudo u školi“.
- Ideja je potekla od koleginice Mladenke Tomić. Ona je krenula prvo u svojoj učionici da radi. Ja sam joj se priključila. Jedna drugoj smo pomagale. Onako kako ja volim da kažem potrošen je zimski raspust, ne žalim, na veoma lep, i za decu, veoma dobar način. Kad su se pojavili prvi dan u školi njihove oči su govorile više od reči. Ponašanje u učionici je bilo drugačije. Prosto su šetali kao u prodavnici staklenih predmeta. Razgledali sve, šta i kako ““ rekla je učiteljica Tatjana kojoj su učenici zamerili samo što nije i njih sačekala da joj pomognu u ulepšavanju prostora u kome tri i po godine stiču nova znanja.
U nedostatku sredstava, uz malo volje i kreativnosti, Tatjana i Mladenka dekupaž tehnikom uspele su da stvore sasvim drugačije uslove za svoje đake.
- Kod nas je bilo problema u nekoliko učionica. I inventar i zidovi bili su poprilično oštećeni. Niz pozitivnih okolnosti uticao je da nam „Tikkurila Zorka“ donira boje, a mi smo uspeli da nađemo povoljnog molera da ovo sve lepo uredi. Naravno, kada su iz „Tikkurile“ videli da je ovako lepo urađeno obećali su nam i sledeće godine pomoć. Okrečili smo četiri učionice. Konkretno ove dve učionice su ovako lepe zahvaljujući našim koleginicama Tatjani Čolić i Mladenki Tomić ““ istakao je direktor Dragoslav Pavlović zahvalivši se na pomoći i kolegama Milanu Avramoviću i Mileni Dragojević.
Pomoć u ulepšavanju prostora stigla je i od firme „ID Market“ u vidu zavesa, a majka jednog od srećnih četvrtaka Snežana Radovanović pobrinula se za navlake za stolice.
- Biće lepo uživati u ovakvoj lepoti. Mislim da ćemo bolje raditi u sređenoj učionici. Jedina zamerka mi je što nije učiteljicina klupa sređena. Biće uskoro - rekao je Viktor Mitar Rakić.
Sličnog mišljenja bili su i Petar Stanković, Milijana Lukić, Anđela Ranković, Veljko Vučković, Lazar Jančić, Mitar Stojanović, Luka Novićević i ostali drugari.
- Veoma je lepo. Meni se sviđa zato što je učiteljica uložila veliki trud za nas. Nema svako odeljenje ovako dragocenu učiteljicu. Treba iskoristiti. Mnogo nas je naučila. Pošto smo mi jedno veoma dobro odeljenje ona nam se zahvalila na ovaj način ““ dodao je Petar.
Srećni zbog neočekivanog poklona svoje veoma kreativne učiteljice naglasili su da će klupe čuvati jer je sve rađeno sa ljubavlju. Završni radovi, po rečima učiteljice Tatjane, nastaviće se 15. februara, tokom kraćeg raspusta za državni praznik. Ko zna, možda će u narednom periodu još neka učionica pretrpeti potpuni preobražaj donoseći na taj način radost i ostalim učenicima „Vukove“ škole.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa