22. januar 2015.22. jan 2015.
ŠABAČKE OSNOVNE I SREDNjE ŠKOLE PROSLAVILE SVETOG SAVU

U SPOMEN NA PRVOG SRPSKOG PROSVETITELjA

Zvona sa šabačke crkve Sv. Petra i Pavla u utorak označila su početak proslavljanja života i rada najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Save. Tim povodom u osnovnim i srednjim školama uz služenje sveštenika Šabačke eparhije i lomljenje kolača održane su svečane akademije i priredbe.
Tradicionalno, petu godinu za redom, Učenički parlamenti Škole primenjenih umetnosti i Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ organizovali su manifestaciju „Škole otvorenog srca - Medicinska i Umetnička“™“™. Uz druženje sa učenicima sugrađani su imali priliku da se posluže pecivima, voćem, čajem koje su darivale okolne pekare i male trgovine. U galeriji Škole primenjenih umetnosti otvorena je svetosavska izložba pod nazivom „Izvorište“ na kojoj je prikazano pedeset eksponata, kao i delovi kamenog ikonostasa koje učenici sa obrazovnog profila klesar, već mesecima rade za crkvu Svete Trojice na Letnjikovcu.
U prepunoj sali Šabačke gimnazije, obeležana je slava Sveti Sava rezanjem slavskog kolača i poetsko-muzičkim festivalom pod nazivom “Neugasivi plamen svetosavske sveće“. Prisutnima su se obratili Marijana Isaković, direktorka i prof. dr Vladimir Vuletić, višegodišnji prvak na takmičenjima iz besedništva, bivši učenik Šabačke gimnazije.
Priredbe organizovane u Osnovnim školama „Laza K. Lazarević“, „Nata Jeličić“, „Janko Veselinović“, „Nikolaj Velimirović“ i Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“, pored gore pomenutih, ovom prilikom propratili smo fotografijama koje govore više od reči.
M.F./O.G. Foto: Olja Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa