Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ШАБАЧКЕ ОСНОВНЕ И СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПРОСЛАВИЛЕ СВЕТОГ САВУ

У СПОМЕН НА ПРВОГ СРПСКОГ ПРОСВЕТИТЕЉА

Звона са шабачке цркве Св. Петра и Павла у уторак означила су почетак прослављања живота и рада највећег српског просветитеља Светог Саве. Тим поводом у основним и средњим школама уз служење свештеника Шабачке епархије и ломљење колача одржане су свечане академије и приредбе.
Традиционално, пету годину за редом, Ученички парламенти Школе примењених уметности и Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ организовали су манифестацију „Школе отвореног срца - Медицинска и Уметничка“™“™. Уз дружење са ученицима суграђани су имали прилику да се послуже пецивима, воћем, чајем које су даривале околне пекаре и мале трговине. У галерији Школе примењених уметности отворена је светосавска изложба под називом „Извориште“ на којој је приказано педесет експоната, као и делови каменог иконостаса које ученици са образовног профила клесар, већ месецима раде за цркву Свете Тројице на Летњиковцу.
У препуној сали Шабачке гимназије, обележана је слава Свети Сава резањем славског колача и поетско-музичким фестивалом под називом “Неугасиви пламен светосавске свеће“. Присутнима су се обратили Маријана Исаковић, директорка и проф. др Владимир Вулетић, вишегодишњи првак на такмичењима из беседништва, бивши ученик Шабачке гимназије.
Приредбе организоване у Основним школама „Лаза К. Лазаревић“, „Ната Јеличић“, „Јанко Веселиновић“, „Николај Велимировић“ и Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“, поред горе поменутих, овом приликом пропратили смо фотографијама које говоре више од речи.
М.Ф./О.Г. Фото: Оља Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa