29. januar 2015.29. jan 2015.
HAJKA NA LISICE U DRENOVCU

DRUŽENjE I ZABAVA PRE SVEGA

U nedelju je u Drenovcu, po 15. put, organizovana hajka na lisice.
Lisice su ove godine nadmudrile lovce. Da li su lukave životinje predosetile šta im se sprema, da li su učesnici hajke bili okupirani pratećim sadržajima manifestacije, ili je u pitanju nešto treće, tek ovaj put lovci su ostali praznih šaka.
- Najvažnije je da se iz lova vratimo živi i zdravi. Ako ulova bude - bude, ako ne; šta da se radi. Veliku pomoć u ovogodišnjoj hajci pružili su nam članovi lovačkog udruženja „Sele Jevtić“ iz Šapca, ali ni to nije pomoglo da ulovom ovekovečimo ovu hajku. Ako izuzmemo taj deo, zbor lovaca je prošao odlično, a već se radujemo druženjima koja nam predstoje, rekao je Milan Beli Jovanović, predsednik lovačke sekcije Drenovac.
Po prvi put sa puškom o ramenu sa iskusnim lovcima bio je Filip Kojić. On se nada da će sledeće godine još mladih učestvovati u hajci na drenovačku lisicu.
- Više puta do sada sam, bez oružja, bio sa starijim lovcima kada su išli u hajku. Iskustvo je više nego dobro, pre svega zbog šala i druženja koje obeleže ovakve skupove. Verujem da će i drugi mladi ljudi početi aktivnije da se bave lovom, upravo zbog dobre atmosfere koja vlada na ovim susretima, kaže Kojić.
Podršku u organizaciji jubilarne hajke pružili su i predstavnici Saveta mesne zajednice, koji ističu da će zajedničke prostorije, poput Doma kulture, uvek biti na raspolaganju žiteljima Drenovca i njihovim gostima.
- Drago nam je da su svi gosti iz Drenovca poneli lepe uspomene, bar kada je druženje u pitanju. Naš je zadatak da podržimo sve aktivnosti koje se dešavaju u našem selu. Već u četvrtak počinju Dani kulture, na kojim će se, pored ostalih učesnika iz drugih sela, predstaviti i članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević“, naveo je predsednik Saveta MZ Drenovac Dragan Reljić.
Drenovački lovci i stotinak gostiju iz Srbije i Bosne i Hercegovine nisu mnogo tugovali za izostankom ulova. Uz zajednički ručak i malo domaće rakije, priče o lisici vrlo brzo zamenjene su onim pravim, lovačkim pričama.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa