Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ХАЈКА НА ЛИСИЦЕ У ДРЕНОВЦУ

ДРУЖЕЊЕ И ЗАБАВА ПРЕ СВЕГА

У недељу је у Дреновцу, по 15. пут, организована хајка на лисице.
Лисице су ове године надмудриле ловце. Да ли су лукаве животиње предосетиле шта им се спрема, да ли су учесници хајке били окупирани пратећим садржајима манифестације, или је у питању нешто треће, тек овај пут ловци су остали празних шака.
- Најважније је да се из лова вратимо живи и здрави. Ако улова буде - буде, ако не; шта да се ради. Велику помоћ у овогодишњој хајци пружили су нам чланови ловачког удружења „Селе Јевтић“ из Шапца, али ни то није помогло да уловом овековечимо ову хајку. Ако изузмемо тај део, збор ловаца је прошао одлично, а већ се радујемо дружењима која нам предстоје, рекао је Милан Бели Јовановић, председник ловачке секције Дреновац.
По први пут са пушком о рамену са искусним ловцима био је Филип Којић. Он се нада да ће следеће године још младих учествовати у хајци на дреновачку лисицу.
- Више пута до сада сам, без оружја, био са старијим ловцима када су ишли у хајку. Искуство је више него добро, пре свега због шала и дружења које обележе овакве скупове. Верујем да ће и други млади људи почети активније да се баве ловом, управо због добре атмосфере која влада на овим сусретима, каже Којић.
Подршку у организацији јубиларне хајке пружили су и представници Савета месне заједнице, који истичу да ће заједничке просторије, попут Дома културе, увек бити на располагању житељима Дреновца и њиховим гостима.
- Драго нам је да су сви гости из Дреновца понели лепе успомене, бар када је дружење у питању. Наш је задатак да подржимо све активности које се дешавају у нашем селу. Већ у четвртак почињу Дани културе, на којим ће се, поред осталих учесника из других села, представити и чланови Културно уметничког друштва „Абрашевић“, навео је председник Савета МЗ Дреновац Драган Рељић.
Дреновачки ловци и стотинак гостију из Србије и Босне и Херцеговине нису много туговали за изостанком улова. Уз заједнички ручак и мало домаће ракије, приче о лисици врло брзо замењене су оним правим, ловачким причама.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa