Info

5. februar 2015.5. feb 2015.
ZELENI IZ ŠAPCA NASTAVLjAJU AKCIJU

ZA ŠABAC BEZ OPASNOG OTPADA

U Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Šapcu, proteklog petka, Pokret za Šabac Zelenih Srbije, u saradnji sa kompanijom “Yunirisk“, održao je javni čas, povodom uklanjanja opasnog otpada iz ove i Hemijsko- tekstilne škole iz Šapca. Dr prof. Slobodan Aranđelović, tehnolog, upoznao je prisutne - direktore, profesore, učenike i predstavnike ekoloških udruženja iz Šapca, sa postupkom uklanjanja otpada.
- Uzeli smo uzorke koje nosimo u akreditovanu laboratoriju. “Institut Mol“. Nakon hemijske analize koja utvrđuje karakterizaciju, otpad se pakuje i dislocira u na poligon u Rakovici. Ceo proces traje oko mesec dana, izjavio je Aranđelović.
Prema rečima dr Dejana Pavlovića, predsednika Zlenih iz Šapca, javni čas je organizovan da naredne generacije ne bi ponavljale učinjene greške.
- Mi danas govorimo o opasnom otpadu, o reciklaži, zelenoj ekonomiji, održivom razvoju, o klimatskim promenama, društveno odgovornim kompanijama i pojedincima. Pored toga, ispravljamo jednu nepravdu prema dvema srednjim školama koje su bile primorane da skoro dve decenije strahuju od opasnog otpada u školskim objektima. Sa ovog mesta pozivamo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine da se što pre priključi našim naporima da Šabac zaista postane grad bez opasnog otpada. Zeleni Srbije će ponuditi pomoć u spasavanju cele države od nagomilanog opasnog otpada kroz akciju “Za Srbiju bez opasnog otpada“, jer smo već pokazali da umemo da ponudimo konstruktivna rešenja, istakao je Pavlović.
Uklanjanje istorijskog otpada iz pomenutih škola, komanija “Yunirisk“, sprovodi o sopstvenom trošku.
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa