5. februar 2015.5. feb 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST DRŽAVOTVORNOG POKRETA SRBIJE

PODRŠKA POLjOPRIVREDNICIMA

Državotvorni pokret Srbije daje punu podršku poljoprivrednicima Šapca i Srbije, u njihovom opravdanom zahtevu da se zaustavi sunovrat cena žive stoke.
Podsećamo Vladu Srbije da je 1. januara ove godine stupila na snagu odredba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj Uniji, kojom je dozvoljen bescarinski uvoz mesa u Srbiju iz Evropske Unije. Vlada Srbije je znala šta će to značiti i da će jeftino i subvencionisano meso iz EU uništiti srpske stočare, ali ništa nije preduzela povodom toga. Jednostavno, srpska Vlada nije dostavila zahtev Evropskoj komisiji da se odloži primena te odredbe do ulaska u EU, do kog nadamo se nikad neće doći. Za srpskog seljaka Vlada Srbije to nije htela da učini, ali zato zarad američkih kupaca Železare Smederevo može da moli EU i traži odlaganje primeni odredbi Sporazuma o pridruživanju EU.
Vlada Srbije valjda zna, da su srpski stočari još pre 200 godina bili najveći izvoznici svinja u Evropi i da srpskom seljaku ne trebaju nazovi investitori iz zemalja EU, koji će ga učiti ono što on odlično zna, a to je kako se gaje svinje. Srpskom seljaku je potrebna briga države o njemu, koja će ga zaštiti od uvozničkog lobija i jeftinog zamrznutog mesa iz zemalja EU. Očigledno je da sadašnja Vlada Srbije to nije u stanju, da neće i ne želi da zaštiti srpske poljoprivrednike i stočare, jer strance više ceni od sopstvenih građana.
Vladimir Gvozdenović, član Preds

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa