5. februar 2015.5. feb 2015.
SADRŽAJNIJI KULTURNI ŽIVOT SELA

Koncert KUD „AbraŠeviĆ“ u Drenovcu

Nastavljajući projekat čiji je cilj širenje kulturnih sadržaja u seoske mesne zajednice, prošle subote je u Domu kulture u Drenovcu održan koncert KUD „Abrašević“. Među brojnim gostima, u prepunoj sali Doma, bio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Nataša Petrović Burmazević, gradski poverenik u Drenovcu na čiju inicijativu je održan koncert, navodi da su uslužni centri u selima novi oblik komunikacije meštana i Grada.
- Meštani sela uvek moraju znati koja su njihova prava i obaveze, a mi kao poverenici smo tu da im pomognemo. Uslužni centri su formirani radi lakših, boljih i kvalitetnijih uslova života. Tako je i večerašnji koncert primer kako poverenici u saradnji sa institucijama kulture mogu da utiču na kvalitet života ljudi u selu, rekla je gradska poverenica u Drenovcu.
Prema rečima Zorana Bortića, zamenika predsednika Skupštine grada Šapca, želja gradonačelnika i Gradske uprave je da se popravi kvalitet kulturno-umetničkog života u seoskim mesnim zajednicama.
- Koncert KUD „Abrašević“ je organizovan i kao motivacija nekadašnjim igračima u Drenovcu da oforme folklorno društvo za decu u okviru KUD „Partizan“ koji postoji u Drenovcu, naglasio je Bortić.
Dragan Reljić, predsednik Saveta MZ „Drenovac“, izrazio je zadovoljstvo što je upravo KUD „Abrašević“, društvo sa dugom i bogatom tradicijom, priredilo koncert u njihovom mestu.
- Na ovaj način se kulturni život čini dostupniji ljudima u selu koji ne moraju da idu do grada da odgledaju ovako lep koncert, već to mogu da urade u svom mestu, u svom Domu kulture. Zahvalni smo gradonačelniku zbog inicijative i obećanja da će se ovakve i slične manifestacije održavati i u ostalim selima, rekao je Reljić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa