Info

12. februar 2015.12. feb 2015.
SEDMA GODIŠNjA IZLOŽBA ŠABAČKE FOTOGRAFSKE ZADRUGE

SNAGA I SIGURNOST IZA OBJEKTIVA

U galeriji Kulturnog centra, proteklog petka je otvorena sedma Godišnja izložba članova Šabačke fotografske zadruge na kojoj je 21 autor izložio 53 fotografije.
- Imamo i trinaest fotografija koje su nagrađene u prethodnoj godini na konkursima u inostranstvu. Sa ponosom mogu da kažem da je izložba revijalna, žirirao ju je majstor umetničke fotografije Milan Marković iz Valjeva. Nama je bitno da naši sugrađani vide presek radova naših članova čije su fotografije različite po tematici i žanrovima, izjavio je Vladimir Đinić, predsednik ŠFZ.
Postavku su otvorili istoričarka umetnosti, Sonja Petrović i akademski slikar i profesor, Dragan Marković Markus.
- Primećujem da su na ovoj izložbi postavljene pretežno crno - bele fotografije, ljudi su zasićeni digitalnim fotografijama koje se zloupotrebljavaju u reklamne svrhe. Zato su ovo oaze u kojima autori mogu sebe da izraze kroz svoj rad. Iza fotografije stoji čovek koji ima svoj stav o nekom događaju ili liku i daje deo sebe, lični pečat. Raduje me što u Šapcu postoje autori koji su doneli međunarodne nagrade u ovaj grad. Utisak koji ću poneti sa ove izložbe je prisustvo snage i sigurnosti autora koji stoje iza objektiva, istakao je Marković.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa