26. februar 2015.26. feb 2015.

IZ POLICIJSKE UPRAVE ŠABAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu su, po nalogu zamenika višeg javnog tužioca u Šapcu, odredili meru zadržavanja A.C. iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Postupajući po naredbi Višeg suda u Šapcu pretresom stana osumnjičenog policijski službenici su pronašli 125 grama kokaina, 16 paketića skanka težine 150 grama i elektronsku vagu.
Osumnjičenom je nakon saslušanja, na predlog zamenika višeg javnog tužioca u Šapcu, određen pritvor.
* * * * * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Loznici uhapsili su L.S. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.
Sumnja se da je u Banji Koviljači, 24. februara ove godine, sa još jednim izvršiocem, iz vatrenog oružja naneo teške telesne povrede jednom četrdesetsedmogodišnjem meštaninu.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu određeno mu je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu je sproveden višem javnom tužiocu u Šapcu radi saslušanja.
* * * * * *
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije od 4. marta 2015. godine, u trajanju od tri meseca sprovodi zakonsku legalizaciju oružja.
Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.
Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini) i sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) za koje ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa