26. februar 2015.26. feb 2015.
ObeleŽen MeĐunarodni dan civilne zaŠtite

URUČENE ZAHVALNICE

U Centru za stručno usavršavanje, civilna zaštita obeležila je međunarodni dan posvećen ovom obliku organizovanja. Uz analizu 2014. godine, uručeno je deset zahvalnica subjektima i organizacijama sa kojima je ostvarena uspešna saradnja u prethodnom periodu. Civilna zaštita obeležava 1. marta Svetski dan svog sektora, ali zbog vikenda, centralno obeležavanje pomereno je za dva dana.
Praktično od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, do 2009. godine, civilna zaštita, nije funkcionisala u punom obimu. Tek u tom periodu bar normativno, ona je vraćena u pravni sistem zemlje. Konsolidacija je još u toku, očekuje se donošenje novog zakona, a sve sa jednim ciljem, zaštita materijalnih, kulturnih dobara i ljudskih života.
Godina 2014. bila je puna izazova, pre svih, velike majske poplave. Bes priprode u punoj snazi osetila je Opština Krupanj. Iako je sa takvom nepogodom, gotovo nemoguće izaći na kraj, postojanje civilne zaštite može bar da umanji štetu.
Povodom dana Civilne zaštite dodeljene su i zahvalnice svim subjektima sa kojima je Sektor imao dobru saradnju. Na predlog gradonačelnika, Nebojše Zelenovića, priznanje su dobili i svi građani Šapca.
Kako se bliži novo proleće, uz najave kišnog aprila, neizbežan je strah od novih poplava.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa