26. februar 2015.26. feb 2015.
Zbog podele pomoĆi u Prnjavoru

Štrajk glaĐu

Pojedini meštani Prnjavora, razočarani načinom raspodele pomoći nakon majskih poplava, odlučili su da izraze svoje nezadovoljstvo. Najradikalniji među njima, Vladimir Pavlović, dva dana je štrajkovao glađu, iako mu je zdravlje narušeno. Zabrinut za njegovo stanje, ali i sa željom da čuje glas nezadovoljnih meštana ovog sela, u Prnjavoru je prošle srede, boravio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, istakavši da je ponovo formirana komisija koja će još jednom proveriti da li su evidentirana sva domaćinstva koja su u poplavama pretrpela materijalnu štetu.
Na štrajk glađu, Vladimir Pavlović iz Prnjavora odlučio se zato što, kako kaže, osim što nije dobio dinara pomoći nakon poplava, a tvrdi da je pretrpeo štetu, u Mesnoj zajednici nije mogao ni da dobije dokument koji mu je bio potreban. I tu je ostao do ujutro.
Pavlović kaže da su mnogi koji nisu bili poplavljeni, dobili novac, čak i više puta, a da on, kao i još neki meštani Prnjavora nisu dobili ništa. Kod njega je, kaže, komisija bila samo jednom, a i tad je odbijen, jer je konstatovano da su oštećeni samo pomoćni objekti.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je Prnjavor, izrazivši zabrinutost za Pavlovićevo zdravlje. On kaže da je obavešten o problemima koje Prnjavorci imaju i da se traži rešenje.
Dodaje da je lokalna samouprava u Šapcu bila u nešto drugačijoj situaciji od ostalih.
Vladimiru Pavloviću, pomoć je ukazala ekipa Doma zdravlja, procenivši da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno, a predložena mu je i terapija, koju je prihvatio. Za to vreme, još nekoliko desetina meštana Prnjavora razgovaralo je sa gradonačelnikom Zelenovićem o istim problemima koje ima i Pavlović.
Dva dana od početka štrajka glađu Vladimira Pavlovića njegov sin, Viktor Šmit, bio je na sednici lokalne Skupštine zajedno sa još tridesetak Prnjavoraca.
-Pokrenut je štrajk s njegove strane zato što nije mogao od sekretara MZ, potpredsednika i predsednika, koji čak nisu ni bili tu, da dobije svoju listu i izveštaje šta je dobijao od donacija, rekao je povodom štrajka svog oca Šmit.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa