26. februar 2015.26. feb 2015.
Potpisan Ugovor o sertifikaciji sa NALED

BOLjE POSLOVNO OKRUŽENjE

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED, potpisali su prošlog petka, Ugovor o sertifikaciji opština, na sastanku Saveta za praćenje privrednih kretanja na području centra Šabac. To je program koji se od 2011. godine sprovodi u Hrvatskoj, Federaciji BiH i Makedoniji. Nakon što prođe sertifikaciju, grad Šabac bi ušao u program dvogodišnje promocije kako bi se predstavio novim ulagačima i prezentovao povoljnosti svog poslovnog okruženja. Ugovor je značajan kako za lokalnu samoupravu tako i za privrednike u gradu Šapcu.
-NALED se bavi poslovnim okruženjem i njegovim unapređenjem. Radimo na prilagođavanju propisa kako bi olakšali privredi, zaposlili nove radnike i omogućili bolji kvalitet života na lokalu. Naš program sertifikacije koji je i potpisan u Šapcu je odgovor na taj zadatak i način kako da povežemo lokalnu privredu i Gradsku upravu, da među njima podstaknemo dijalog poslovanja, kao i da utvrdimo šta to može da se unapredi u smislu lokalne privredne politike, da li su lokalne naknade i takse prilagođene potrebama privrede, kako su tretirani paušalci, kakva je planska dokumentacija, postoje li prostorni i strateški planovi i da li su procedure jasne i transparentne. Bitno je da postoji Privredni savet u ovom gradu koji može da utiče na lokalne odluke koje se tiču privrede. Sve to je definisano u našem programu sertifikacije koji je danas ušao u Grad Šabac, rekla je Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED.
Umrežavanje privrede i lokalne samouprave je najbolji način za napredovanje, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
-Šabac je u proteklih nekoliko meseci učinio veliku stvar time što je dobio Privrednu komoru koja okuplja privrednike našeg grada. Postojanje Privredne Komore može da donese samo pozitivne stvari gradu. Siguran sam da će grad bolje izgledati i poslovati, zahvaljujući savetima koji stižu iz Privrednog saveta grada. Najvažnije pitanje kojim se bavimo je kako da se zaposli što veći broj ljudi, i zato se trudimo da Šabac predstavimo kao povoljno mesto za investiije. Iz tog razloga smo danas potpisali ugovor sa NALED, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Predstavnici privrednika su pozdravili ovu odluku, ocenivši da to može doneti korist svima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa