22. april 2010.22. apr 2010.
KANCELARIJA ZA MLADE ŠAPCA

EVROPSKI STANDARDI ZA BUDUĆNOST

Omladinska inicijativa „Mladi su budućnost!“ je uradila TV kampanju pod istoimenim nazivom koja nas na jasan način suočava sa konfliktom obrazovnog sistema u Srbiji i savremenog društva.
Grupa je nastala nakon seminara „Pridružimo se“ u organizaciji Kancelarije za mlade grada Šapca i Beogradskog centra za ljudska prava, a pod pokroviteljstvom ambasade Španije i Kancelarije vlade Srbije za evropske integracije. Seminar je održan u Šapcu u maju prošle godine i na njemu učestvovalo 50 učenika šabačkih srednjih škola.
Troje mladih okupljenih u OI „Mladi su budućnost!“ biće predstavnici Šapca i sa svojom kampanjom učestvovaće na finalnom takmičenju u Beogradu koje će biti održano sledeće nedelje. Na finalnom takmičenju učestvovaće predstavnici ostalih gradova iz Srbije.
U dinamičnim i intrigantnim spotovima mladi su ilustrovali savremeno informaciono društvo. Predstavili su činjenice o razvoju savremenih komunikacionih tehnologija. Internet i sve popularnije društvene mreže su postali sastavni deo života svake mlade osobe u Srbiji, ali i u svetu. Kroz spot saznali smo da u svetu postoji 350 miliona korisnika Facebook-a, da je broj internet uređaja u svetu 1,73 milijarde i da se na YouTube-u dnevno pogleda milijardu video snimaka, ali i da u Srbiji samo 55% škola ima svoje internet prezentacije, da svaka peta škola ima svoj elektronski dnevnik, a da preko 55% nastavnika nije prošlo nikakvo stručno usavršavanje za rad na računaru.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa