19. mart 2015.19. mar 2015.
MODNA REVIJA SNEŽANE VASILjEVIĆ U MEĐUOPŠTINSKOM ISTORIJSKOM ARHIVU ODUŠEVILA ŠAPČANKE

LEPOTOM U SLAVU POEZIJE

Međuopštinski istorijski arhiv prošlog petka odisao je neobičnom atmosferom. Venčanice, mini haljine, koktel duge haljine prošetale su manekenke improvizovanom modnom pistom u galerijskom prostoru Arhiva. A sve povodom i u slavu Svetskog dana poezije u organizaciji Asocijacije žena Srpskog pokreta obnove. Muzika, plesni parovi, stihovi pesnika Ljiljane Perić, Boška Živanovića i Božidara Despotovića Despe doprineli su večeri u čijem su centralnom delu bili predivni modeli Snežane Vasiljević, vlasnice Salona venčanica „Junona“.
- Drago mi je da sam videla toliko ljudi na reviji. Stvarno nisam očekivala. Ne mogu sama sebe da hvalim ali mislim da je i to pokazatelj uspešnog rada prethodnih godina - rekla je Snežana.
Petogodišnjica postojanja ovog modnog salona proslavljena je na najbolji mogući način. A sve je krenulo pre dvadeset šest godina. Još kao srednjoškolka Snežana je šila za sebe i drugarice. Nešto što je bila preka potrebna kasnije je preraslo u ljubav koju i dan danas neguje.
- Ne bih menjala ništa zato što to sad volim. U početku nije bilo tako. Sad prosto ne znam šta bih drugo radila - iskrena je Snežana.
Kada se osvrne unazad shvata da ni sama ne zna koliki je broj venčanica, maturskih haljina i haljina za druge prilike prošlo kroz njene ruke. Zadovoljna je odnosom sa mušterijama koje joj se vraćaju.
- Dešavalo se najčešće da devojke koje rade haljine za punoletstva rade i za maturu, a onda dalje ide svadba i ostale svečane prilike. Uglavnom posle toga dolaze više puta. Ima dosta i zahtevnih mladih devojaka. Traži se sve i svašta ali uz malo strpljenja, razumevanja, može sve da se reši - dodaje uz osmeh.
Period koji je pred nama za Snežanu predstavlja znak za danonoćni rad. Sa dolaskom proleća stižu i venčanja, mature, punoletstva.
- Uglavnom kad devojke dođu kod mene već imaju osmišljenu haljinu koju žele. Ukoliko u nečemu preteraju dam im signal da je to previše. Nekome to i vredi reći a nekom i ne. Prosto, neka uvaži, neka ne uvaži mišljenje ali pridržavaju se toga uglavnom. Npr. ne ide čipka u kombinaciji sa cirkonima, ako je muslin treba da se kombinuje sa satenom i slično.
Izvežbanom kreativnom oku ne promakne ništa. Ideje se ređaju same od sebe. Dugogodišnje iskustvo mnogo znači.
- Ja uglavnom za mature koristim svilu, čipku svih vrsta. Ona može biti baš raznovrsna. Cirkoni, biserčići, muslin, organdin, razne vrste satena. To je ono što se uglavnom koristi za svečane haljine. Ove godine, kada su boje u pitanju, biće aktuelna svetlo plava, kraljevsko plava i bordo. Srećom od prošle godine vratile su se salonke što je jako važno. Deca su nosila velike, visoke neudobne platforme. Čak šta više nisu ni lepo izgledale u tome ali trend je trend. Sa salonkama sve je ženstvenije - ističe Snežana dodajući da je najvažniji gledati šta dobro stoji, a ne pratiti trend po svaku cenu.
Sama revija pokazala je zainteresovanost Šapčanki za modu, ali i za ono što Snežana sa velikom ljubavlju radi. Svojim kreacijama ulepšava najbitnije trenutke života devojaka i njihovih porodica.
- Imam tu sreću da su moje mušterije uglavnom zadovoljne. Mislim da im izlazim u susret zato što imaju mogućnosti da sve to dovedu onako kako one hoće pa bar i sa tri probe. Volela bih da nastavim da radim što duže ovo što radim, da napredujem u tome.
Sve ono što će u narednom periodu uraditi Snežanine vredne i spretne ruke videće se na nekoj budućoj reviji jer kako je i sama rekla nije bila svesna koliko interesovanje vlada za ovakav događaj. Prepun galerijski prostor Međuopštinskog istorijskog arhiva upravo je to potvrdio prošlog petka.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa