26. mart 2015.26. mar 2015.
ŠKOLICA CRTANjA I SLIKANjA „SVETLOST“ U BOGATIĆU

RIZNICA DOBROG RASPOLOŽENjA

Od nedavno u okviru Kulturno-obrazovnog centra Bogatić radi školica crtanja “Svetlost“. Okuplja tridesetak mališana.
Glavni koordinator škole je Dragana Ercegovčević, nastavnica likovne kulture iz Bogatića. Ona naglašava da među brojnim članstvom imaju dosta predškolaca, osnovaca ali i učenika srednjoškolskog uzrasta.
- Zahvaljujući KOC Bogatić, imamo odlične uslove za rad, a osnovni cilj je edukacija dece, upoznavanje sa različitim slikarskim materijalom, razvijanje duha kulturnog življenja uopšte i dečje kreativnosti, kaže Dragana.
I ovog puta su raspisali već tradicionalni likovni konkurs u osnovnim školama opštine Bogatić, pod sloganom “Radost Vaskrsa“. Učenici se takmiče u dve kategorije. Dodeliće tri nagrade za predškolce i isti broj za osnovce. U planu je i posebna nagrada za najkreativniji rad.
Nedavno su sproveli i akciju u Domu zdravlja Bogatić, na dečjem odeljenju. Tamo su poklonili više slika, a slično planiraju i u Crvenom krstu opštine Bogatić.
Školica je izuzetno aktivna, a polaznici posebno disciplinovani. Pokrenuli su i različite tematske radionice. Posebno se pripremaju za radove na temu zaštite životne sredine.
Prilikom godišnje izložde, osim slika predstavili su i dekorisane upotrebne predmete: stone lampe, nakit, cveće i odslikane flaše.
U školici već razmišljaju i o drugom dečjem matineu, koji je predviđen za maj ove godine. Tada su predvideli učešće dečjeg animatora, razne muzičke atrakcije, prodajnu izložbu svojih radova...
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa