Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ШКОЛИЦА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА „СВЕТЛОСТ“ У БОГАТИЋУ

РИЗНИЦА ДОБРОГ РАСПОЛОЖЕЊА

Од недавно у оквиру Културно-образовног центра Богатић ради школица цртања “Светлост“. Окупља тридесетак малишана.
Главни координатор школе је Драгана Ерцеговчевић, наставница ликовне културе из Богатића. Она наглашава да међу бројним чланством имају доста предшколаца, основаца али и ученика средњошколског узраста.
- Захваљујући КОЦ Богатић, имамо одличне услове за рад, а основни циљ је едукација деце, упознавање са различитим сликарским материјалом, развијање духа културног живљења уопште и дечје креативности, каже Драгана.
И овог пута су расписали већ традиционални ликовни конкурс у основним школама општине Богатић, под слоганом “Радост Васкрса“. Ученици се такмиче у две категорије. Доделиће три награде за предшколце и исти број за основце. У плану је и посебна награда за најкреативнији рад.
Недавно су спровели и акцију у Дому здравља Богатић, на дечјем одељењу. Тамо су поклонили више слика, а слично планирају и у Црвеном крсту општине Богатић.
Школица је изузетно активна, а полазници посебно дисциплиновани. Покренули су и различите тематске радионице. Посебно се припремају за радове на тему заштите животне средине.
Приликом годишње изложде, осим слика представили су и декорисане употребне предмете: стоне лампе, накит, цвеће и одсликане флаше.
У школици већ размишљају и о другом дечјем матинеу, који је предвиђен за мај ове године. Тада су предвидели учешће дечјег аниматора, разне музичке атракције, продајну изложбу својих радова...
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa