2. april 2015.2. apr 2015.
KONFERENCIJA POKRETA DVERI

SRBIJI POTREBAN VASKRS


Pokret Dveri tokom predstojećih vaskršnjih praznika podeliće šarena jaja građanima Šapca a prigodne pakete, koje su prikupili članovi te organizacije, najsiromašnijima, rečeno je na konferenciji za novinare.
Dveri naglašavaju da je Vaskrs praznik nade i vere a da je Srbiji sada to najpotrebnije.
- Naša zemlja je voljom stranih sila podeljena. Kosovo je pod stranom okupacijom, Srbija je osiromašena, najpametniji je napuštaju. Nama se nudi ulazak u NATO alijansu koja je, uz odnarođen režim, glavni krivac za tragediju koja se dešava. Pričaju nam bajke u Evropskoj uniji a mi smo prestareli i umorni da bajke slušamo. Potrebna nam je nada i vera da će uskoro i ovo proći a Vaskrs nas podseća da je, uz Božiju pomoć, i taj dan blizu, rekao je član povereništva Dveri Slaviša Simić.
Pokret Dveri pozdravlja odluku da Vojska Srbije uzme učešća u vojnoj paradi u Moskvi 9. maja povodom Dana pobede i obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom. U povereništvu smatraju da je to jedina ispravna odluka kuju su predstavnici SNS doneli.
- Srpskoj Vojsci je mesto među silama pobednicama nad nemačkim nacizmom. Srpski narod je prvi ustanik protiv nacizma u okupiranoj Evropi, koji je podneo ogromne žrtve, i zaslužuje veliko poštovanje za svoju borbu za evropsku slobodu. Učešće na Paradi pobednika 9. maja je opredeljivanje za pravu stranu, dok je sklapanje ugovora sa NATO težak istorijski promašaj koji nas vodi u antirusku koaliciju u kojoj ne možemo i ne smemo nikada biti, kaže Simić.
On je dodao da će nakon praznika taj pokret intenzivirati rad na terenu formiranjem mesnih povereništava. Dveri očekuju skoro raspisivanje izbora što će, kako ističu, vratiti srpsku desnicu u parlament.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa