2. april 2015.2. apr 2015.
POČELA SEZONA KONjIČKIH TRKA

KATEGORIJA DIKTATU A TRADICIJA KOCKARU

Pred oko 2.000 gledalaca, na hipodromu, u Bogatiću, sezona konjičkih trka i zvanično je otvorena, u nedelju, na Cveti. Održano je četiri trke, od kojih je jedna, gde su se takmičili mačvanski galoperi upregnuti u sulke.
U prvom ovogodišnjem nadmetanju sportskih grla, starosti tri i više godina pobedila je Primadona Pik, a u sedlu bio je Tika Vujković. Drugo mesto osvojila je omica iz Maova, Luna, koju je jahao Milan Konkolj. Za njima u cilj - ušli su Seven i Kalina. U drugoj trci, koja je ujedno bila i najkvalitetnija na otvaranju ovogodišnje sezone, na distanci od 1.300 metara, u samoj završnici, pobedu je uspela zabeležiti Perfekt Sliper, a nju je, u pravcu dobro odjahao Goran Krstić, drugu poziciju osvojio je Džekrem, vlasništvo Radiše Radovanovića iz Bogatića, a za njima u cilj ušli su Aša i Suton.
U Handikapu jedan, gde su se nadmetali galoperi od četiri godine i stariji, pobedio je Diktat, kojeg je u toku zimske pauze dobro spremio za početak sezone Bojan Šendeković. Drugoplasirani Keiptaun, nije izdržao nalet u pravcu Diktata, kao ni trećeplasirani Igls Kol. U toj borbi, u plasman je uspeo ući i Pariz, koji po potrebi može trčati na svim takmičarskim deonicama.
Inače, prvi ovogodišnji takmičarski dan u Mačvi i Srbiji, zatvorili su sulkaši. U tom nadmetanju, u probni galop izašla su sva upisana grla. Na stazi dugoj 1.400 metara, na samom startu Grlo Kockar i njegov vozač Rajko Uglješić, nisu ništa prepustili slučajnosti ili drugom delu staze. Od samog cilja izašli su na čelo i diktirali tempo. Tokom trke, bilo je dosta promena u plasmanu a iskusni Dragan Živanović, koji je sedeo na sulkama Ludvig van Gileta, nije se pecao na ritam Kockara i njegovog vozača, sačekao je polovinu pravca i u iz barijeru lako ostavio svoje rivale iza i osvojio drugu poziciju. Princ krivajski, stigao je treći a plasman je zabeležio i Nik, kojeg je vozio Dragan Simić.
Tako je završeno prvo ovogodišnje zvanično konjičko takmičenje u Mačvi, uz dosadnu kišu, koja kao da se nadmetala sa svim prisutnim tog dana. Treba istaći, da takmičarska staza nije bila adekvatno pripremljena a očigledno “š“šPolitička trava“š“š sa specijalnim i kratkim rizomom nije bila adekvatna podloga prvog takmičarskog dana. Posle starta u Mačvi, u nedelju je, na potezu Hipodrom u Šapcu a odmah i trkalište kraj „Careve Ćuprije“ u Beogradu.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa