9. april 2015.9. apr 2015.
REZULTATI KONKURSA ZA NAJLEPŠE NAŠARANO USKRŠNjE JAJE I NAJBOLjI LIKOVNI RAD

USKRS JE POČETAK SVEGA

Rezultat konkursa Biblioteke „Politika“ u Krupnju za izbor najlepšeg uskršnjeg jajeta predstavlja izložba našaranih jaja i dečjih likovnih radova koja je ove godine svečano otvorena u sredu 8. aprila u galeriji Doma kulture. Novina je izložba likovnih radova učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji su po prvi put imali jedinstvenu priliku da na javnom događaju izlože svoje radove.
Svečani program je zvanično otvoren nastupom dece predškolske grupe za koje je vaspitačica Olivera Milovanović pripremila prigodan muzičko-scenski sadržaj. O Uskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku kojim se proslavlja Isusov povratak u život - vaskrsenje, govorio je veroučitelj u srednjoj školi Sava Vasić.
Na radost najmlađih proglašena su i najlepše našarana uskršnja jaja. U kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pobedio je Vladimir Gošić iz Krupnja, od petog do osmog razreda Marija Radišić iz Likodre, u kategoriji odraslih najbolji je Ljubiša Vasiljević iz Brštice, a za najlepše uskršnje jaje našarano tradicionalnom metodom - voskom nagrađen je i Luka Mijailović iz Krupnja.
Kao dodatak izložbi našaranih uskršnjih jaja, izložba likovnih radova na temu uskrsa je obuhvatila dosta zanimljivih i interesantnih dečjih crteža i kolaža rađenih različitim tehnikama. Trebalo je odabrati najbolje, a ove godine najuspešniji su: učenik prvog razreda osnovne škole Andrija Kikanović, Nikola Jovljević II3, Mina Petrović III2, Ivana Živanović III3, Nikolina Jovičić III3, Veljko Ranković V4, Jana Savić V4, Sergej Marjanović VI2, Aleksa Lazović VI4, Marina Lazarević VII2 i Aleksandra Pajić VII2 koji su pohvaljeni za svoj rad.
Izložba uskršnjih jaja i dečjih likovnih radova otvorena je do kraja nedelje za sve posetioce Biblioteke „Politika“ u Krupnju koja se i ovim putem zahvaljuje na saradnji Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Krupnju, Osnovnoj školi „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju i Srednjoj školi u Krupnju.
D. Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa