16. april 2015.16. apr 2015.
KONjIČKI SPORT

START NA ČUKARICI

Ovogodišnja sezona konjičkih nadmetanja u Beogradu, počeće u nedelju, na Hipodromu kraj „Careve Ćuprije,, tradicionalno takmičenje kao i prethodnih godina prvog takmičarskog dana ““ okupiće veliki broj grla u pet galopskih trka.
Sigurno je, da će tradicionalna trka kao i prethodnih godina pod nazivom „Careva Ćuprija,, biti u centru pažnje posetilaca ali ništa manje neće biti zanimljivo ni nadmetanje, na deonici od 1.350 metara, „Vladislav Ribnikar,, gde je upisano devet trogodaca. Vekovna istina najstarijeg sportskog objekta u Beogradu, nije se promenila: bez sjajnih asova nema ni punih tribina. Tribine pune samo izuzetni trkači. U velikim takmičenjima ne može se biti prosečan. A u pesku, kraj Topčiderske reke, odavno nema punih tribina ali ni prosečnih trka pa ni konja. Primat ali i centar konjičkih dešavanja u Srbiji je u Šapcu. Da nema konja iz Šapca i Mačve, teško da bi se održavala takmičenja u glavnom gradu Srbije.
A da je to sve tako, pokazao je i prvi ovogodišnji sastanak na Hipodromu u Šapcu. Kvalitetna grla, staza zapažena poseta, sve što treba jednom takvom objektu. Istina je i to da je u Beogradu, to isto nekada bilo ““ postojalo, ali sada samo sećanja i nadanja u neka bolja vremena za pesak u Beogradu i konje koji se pripremaju za takmičenja na Čukarici.
B.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa