23. april 2015.23. apr 2015.
REPUBLIČKE NAGRADE IZ FIZIKE I ZA „JANKOVCE“

VELIČANSTVENA TROJKA

Kada su u pitanju prirodne nauke za učenike OŠ „Janko Veselinović“ Miloša Milinkovića, Ivana Gajića i Noele Garjetović muka nema. Sve rade iz ljubavi i sa velikom posvećenošću. To su pokazali i na nedavno održanom Republičkom takmičenju iz fizike vrativši se sa jednom prvom i dve treće nagrade.
- Velika nagrada za mene što mi daje dodatno samopouzdanje da ostvarim još bolje rezultate u sledećim razredima. Ovo će mi biti podstrek da i u narednim godinama učestvujem na ovim takmičenjima. Potrebno je verovati u sebe, dosta raditi i imati strpljenja. Sa strpljenjem i radom doći će i rezultat ““ poručio je Ivan Gajić, učenik VI1, koji već iza sebe ima uspeha i na takmičenjima iz matematike.
Prisustvo treme i straha zasmetalo je njegovoj drugarici iz odeljenja Noele Garjetović da, kako je sama rekla, postigne i veći uspeh od trećeg mesta.
- Bilo je teško. Malo sam se uplašila pa sam zato malo i pogrešila. Zbunila sam se. Drago mi je što sam ipak osvojila nagradu. I sledeće godine ću učestvovati i pripremati se sa drugarima ““ uverena je Noele kojoj je rešavanje problema iz fizike veoma zanimljivo.
Godinu dana stariji, ali i iskusniji, Miloš Milinković, ove godine ponovio je prošlogodišnji uspeh. Zadovoljstvo postignutim nije krio jer se sav uložen trud na kraju isplatio.
- Dosta sam se spremao. Nagrada je plod moga rada. Još u mlađim razredima bio sam uspešan na takmičenjima iz matematike tako da sam kasnije samo nastavio sa fizikom. To me je privlačilo još od malena. Zadaci su bili teški ali dosta sam vežbao tako da nisu bili toliki problem. Takmičenja me motivišu tako da sam prethodnih godina imao uspeha i iz matematike i informatike. Obožavam programiranje. Na okružnom takmičenju bio sam treći. Dosta sam se spremao iz sva tri predmeta ali sam uspeo da postignem taj neki kontinuitet. Odvojim vremena, nekad se malo žrtvujem, ne izlazim napolje, ne igram se toliko kao moji vršnjaci ali ipak to je samo nekoliko meseci pred takmičenje. Posle toga mogu da se ponašam kao ostala deca.
U svetu nauke plivaju bez problema. Veći deo svoga vremena posvećuju učenju i nije im teško. Željni znanja krče svoj put ka svetloj budućnosti koja ih očekuje.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa