14. maj 2015.14. maj 2015.
TreĆi trkaČki sastanak u Šapcu

MISTER BAS I SUTON NAJZAPAŽENIJI

Redovnim posetiocima šabačkog hipodroma, verovatno je još pred očima završnica trke „Šabački trajal steiks“, održane prošle nedelje po veoma toplom danu za maj. Jer, takva trka i tako ubedljiv finiš Mister Basa, u jednoj Grup trci - nije viđen odavno na travi u Šapcu. Uz pobedu, Bas je, postavio i nov rekord staze na 1.600 metara, 1: 36, 5. U prvu trku za Tripl krunu, „Šabački trajal“, bilo je upisano pet Grup konja i svi su bili u startnoj mašini. Od početka trke sve je već bilo “viđeno“ . Mister Bas je, vođen sigurnim rukama Tike Vujkovića, ubedljivo došao prvi i to bez nekog većeg isterivanja u pravcu. Za njima u cilj ušli su Bruner, Palmizana i Akacija, iz štale „Rašić“.
Velikom trkačkom danu sigurno su doprineli i učesnici ostalih trka: Klara Aznavur, u Handikapu tri, za trogoda i starija grla. Bijutfl on trek, pobednik je druge trke a Peridot, trećeg galopskog nadmetanja trećeg dana. Treći prolećni sastanak na trkalištu uz Kamičak, zatvorili su galoperi upregnuti u sulke. U tom takmičenju, koje je bilo i najzanimljivije od početka sezone pobedio je, Alatasti i jedan od najlepših takmičarskih konja, na našim hipodromima Suton, a na sulkama sedeo je ““ Grga Simić. Drugo mesto osvojio je Ludvig van Gile, treće mesto pripalo je favorizovanom Kockaru a u placu bila je i Beti Bup.
Inače, dok se grla iz Mačve i Šapca, takmiče širom Srbije, još jedan mačvanski klub ,“Euromačva“, na 82. Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, postigao je dobre rezultate sa grlima Lipicanske rase. Uz rezultate u eksterijeru, klub iz Bogatića, postiže i zapažene rezultate i u vožnji paradnih i takmičarskih zaprega.
Naredno okupljanje na najposećenijem sportskom objektu u Šapcu, zakazano je, za sedmi jun. U međuvremenu možemo očekivati i jedan vanredan takmičarski dan na hipodromu u Bogatiću, naravno ako članovi tog kluba poslože kockice pre drugog avgusta. U nedelju, na pesku u Beogradu, biće održan i „Srpski trajal steiks“, koji će ujedno i biti prva proba i ispit trogodačke generacije, ka srebrnoj potkovici.
Što se tiče posete, na jedinoj zelenoj Oazi u Šapcu, nije potrebno pominjati jer ona je, standardna i iskazuje se u hiljadama, za razliku od ostalih sportskih kolektiva u našem gradu koji svoje posete nekako dosegnu do nekoliko stotina. Što se tiče šabačkog hipodroma, toliko - a na potezu je Beograd i Bogatić... Pa da vidimo koliko ko može.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa