14. maj 2015.14. maj 2015.
U OKVIRU PROJEKTA “SPORT U ŠKOLE-RASTI ZDRAVO“

MEDALjA ZA OSNOVCE

Prošlog četvrtka u Šapcu, na malim olimpijskim igrama, Osnovna škola “Mića Stanojlović“ iz Koceljeve prvi put je imala svoje predstavnike i osvojila medalju.
- Na ovom takmičenju učestvovali su učenici od prvog do trećeg razreda. Našu školu predstavljali su đaci drugog i trećeg razreda. Drugi razred je nastupao u mešovitoj ekipi sastavljenoj od pet dečaka i isto toliko devojčica, dok je treći razred imao dve ekipe, jednu mušku i jednu žensku. Bili smo solidni na ovom takmičenju s obzirom da smo hendikepirani jer je veliki broj dece koja su aktivna u projektu “Sport u škole“ otišao na rekreativnu nastavu. S toga smo bili prinuđeni da određeni broj dece ubacimo iz škole u Draginju - objašnjava nastavnica fizičkog vaspitanja Silvana Jović.
Učenici drugog razreda su na poligonu spretnosti u konkurenciji 15 škola zauzeli šesto mesto. Isti plasman zabeležile su i njihove drugarice iz trećeg razreda koje su se nadmetale u konkurenciji devet škola na poligonu svestranosti. Najbolji rezultat su ostvarili dečaci trećeg razreda koji su u nadmetanju sa vršnjacima iz devet škola zauzeli drugo mesto i osvojili srebrnu medalju.
- Prvi put smo učestvovali na ovakvom takmičenju i do sada nismo imali priliku da radimo ovakve poligone. Praktično, tek smo se prvi put susreli sa tim i sada znamo šta se tačno traži na malim olimpijskim igrama. Sigurno je da je moglo i bolje ali ja sam zadovoljna nastupom dece iz naše osnovne škole - izjavila je nastavnica Jović i dodala da sa radom treba nastaviti jer talentovane dece ima a evidentno je da su se trud i rad isplatili već u prvom učešću na takmičenju.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa