14. maj 2015.14. maj 2015.
ODRŽANI LAZINI DANI

Visok stepen struČnosti

Tradicionalna stručna manifestacija „Lazini dani“, 39. po redu održana je prošlog petka i subote u Šapcu. Cveće na spomenik znamenitom Šapčaninu, srpskom lekaru i književniku Lazi K. Lazareviću položili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dr Nada Ruvidić, predsednica šabačke podružnice Srpskog lekarskog društva, kao organizatora. Pokrovitelj manifestacije je Grad Šabac. Tokom dvodnevne edukacije, u šabačkom Hotelu „Sloboda“ organizovani su sastanci, kursevi i predavanja 13 eminentnih stručnjaka u oblasti medicnskih nauka.
Pozdravljajući učesnike, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je na lik i delo Laze K. Lazarevića.
- Ako postoji neko koga bi ova sredina i ova zajednica trebalo da podigne na pijedestal kao uzor čovečnosti, samopregora, radne etike, duboke lične duhovnosti, blistavog uma u nauci i velikih dometa u literaturi, onda je to Laza K. Lazarević, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
On je takođe istakao da je jedan od prioriteta politike Grada Šapca kvalitetnija zdravstvena zaštita. Zato je lokalna samouprava, iako to nije njena obaveza, angažovala deset lekara i deset medicinskih tehničara kako bi sve ambulante na području grada bile u mogućnosti da pružaju zdravstvenu zaštitu građanima.
Uvodno predavanje o novinama u terapiji karcinoma pluća održala je prof. dr Dragana Jovanović. Prema oceni učesnika, program se odlikovao visokim stepenom relevantnosti i aktuelnim predavanjima, ali i upotrebljivim novodobijenim informacijama u svakodnevnoj medicinskoj praksi. Predavanja je posetilo više od 500 lekara, farmaceuta, stomatologa i biohemičara.
U toku 2 dana, održano je više od deset stručnih predavanja a sve teme su akreditovane, što je lekarima, stomatolozima i farmaceutima omogućilo sticanje potrebnih bodova u okviru stručne edukacije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa