14. maj 2015.14. maj 2015.
„KARAVAN ZDRAVLjA“ U NAKUČANIMA

BESPLATNI PREGLEDI

Akcija šabačkog Doma zdravlja, koja uključuje širi spektar besplatnih medicinskih usluga u selima u kojima ne postoje ambulante, nastavljena je prošle srede u Nakučanima
Mogućnost da provere zdravstveno stanje, bez obzira na to da li imaju overene zdravstvene knjižice ili ne, prošle nedelje iskoristilo je više od 50 stanovnika Nakučana. Dolazak lekara šabačkog Doma zdravlja u ovo pocersko selo obeležilo je veliko interesovanje meštana, koji pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu inače ostvaruju u ambulanti u obližnjem Volujcu.
- Zdravstveni pregledi predstavljaju osnovnu potrebu i za nas koji živimo na selu. Ovde se teško živi pa mnogi nemaju ni overene zdravstvene knjižice. Da nije ove akcije mnogi se ne bi ni pregledali, pa onda znate šta nam ovo znači. Znači nam mnogo i zato hvala i lekarima i sestrama i svima koji su nam ovo omogućili, rekao je Prodan Panić, predsednik Saveta mesne zajednice Nakučani.
Akciju „Karavan zdravlja“ podržava grad Šabac, u skladu sa idejom da svi stanovnici sa područja grada imaju pravo na podjednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
- Naš zadatak je da reagujemo na potrebe građane i kao lokalna samouprava damo podršku svim ustanovama koje to rade baš kako to radi Dom zdravlja Šabac. Stotine već pregledanih žitelja naših sela najbolja su potvrda pune opravdanosti „Karavana zdravlja“ koji ćemo u saradnji sa Domom zdravlja nastaviti i u drugim selima u kojima se već javlja veliko interesovanje za ovakve preglede, istakla je Nataša Radovanović, član Gradskog veća Šapca zadužena za ruralni razvoj.
Odziv meštana u akcijama koje su do sada sprovedene je veoma veliko. Zbog toga će priliku da provere zdravstveno stanje uskoro imati i meštani drugih sela sa područja Šapca.
- Dom zdravlja Šabac nastavlja svoju akciju jer je interesovanje građana izuzetno. To samo dokazuje da smo organizacijom „Karavana zdravlja“ uradili pravu stvar. Na ovaj način zdravstvena zaštita je u potpunosti dostupna svima, a to predstavlja realizaciju našeg osnovnog cilja. Uprkos velikom obimu različitih svakodnevnih aktivnosti, zaposleni u Domu zdravlja uspevaju da realizuju i ovu akciju, što je dokaz dobre organizacije, profesionalnosti i posvećenosti zaposlenih. Akciju nastavljamo, a lekari i sestre Doma zdravlja stići će u sve delove Gradske uprave Šapca , posle Pocerine i u Mačvu i u Posavotamnavu, rekao je Dejan Marković, predsednik Upravnog odbora šabačkog Doma zdravlja.
„Karavan zdravlja“ će uskoro, posle Pocerine, posetiti i meštane sela u Mačvi i Posavotamnavi. Žitelji ovih mesta će takođe moći da provere zdravstveno stanje bez obzira na to da li su osigurani ili ne.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa