21. maj 2015.21. maj 2015.
PETICIJA I PROTESTI DALI REZULTAT

KOŠEVI PONOVO NA TRKALIŠTU

Koševi, koji su 7. maja uklonjeni sa igrališta na Trkalištu, prošle nedelje su vraćeni na staro mesto
Mirni protesti, peticija koju je podržalo više od 1.000 građana i istrajanje u zahtevu da koševi budu vraćeni na mesto sa kog su uklonjeni 7. maja urodili su plodom. Stanovnici Trkališta zadovoljni su što su predstavnici grada održali obećanje dato prilikom predavanja peticije.
- Vraćanje koševa nam je pričinilo veliko zadovoljstvo, pre svega deci koji će ih ponovo koristiti. Zahvalni smo gradonačelniku Šapca koji je održao obećanje i omogućio vraćanje koševa. Smatramo da je uklanjanje konstrukcije bila velika greška, koja se nije smela dogoditi. Bolje bi bilo da se koševi nisu ni uklanjali, a da je prisustvo policije na ovom mestu pojačano. Dobili smo pravilnik o poštovanju javnog reda i mira, mi ćemo ga se, kao i do sada pridržavati, ali očekujemo da i drugi poštuju svoje obaveze. Sportska edukacija mladih je veoma važna, posebno kod dece, te uklanjanje igrališta nikada više ne sme dolaziti u obzir, naveo je Nikola Jevtić, jedan od stanara Trkališta.
Problem ne bi ni postojao da su članovi Mesne zajednice “Donji Šor“ konsultovali više ljudi, pre nego što su podneli zahtev da se oni iseku, kaže odbornik Radoslav Has.
- Veoma je dobro što su čitavu akciju oko vraćanja koševa pokrenuli mladi ljudi, u interesu naše dece. Savet mesne zajednice „Donji Šor“, koji predvode članovi Srpske napredne stranke, nije smeo da podnese zahtev za uklanjanje koševa i pretvaranje igrališta u zelenu površinu. Možda je dečja igra smetala malom broju građana, ali ako se narušava javni red i mir, rešenje je reagovanje policije, a ne uklanjanje sportskih igrališta, rekao je odbornik Radoslav Has.
Ovo, ali i ostala sportska igrališta na području grada biće pod pojačanim nadzorom Komunalne policije u narednom periodu.
- Komunalna policija će učestalo tokom leta obilaziti sva dečja igrališta u gradu, i sprečavaće njihova oštećenja, uklanjanja i prljanja. Sa druge strane, kućni red je propisan odlukom grada, i važi od 15 do 18 sati popodne, onosno od 11 uveče do 7 sati ujutru u stambenim zgradama. Ukoliko se tokom noći na igralištu stvara buka i remeti javni red i mir, po članu 6. Zakona o javnom redu i miru za intervenciju je zadužena Policijska uprava, kaže Aleksandar Mićić, rukovodilac sektora Komunalne policije.
Podršku grada u rekonstrukciji sportskih igrališta očekuju i mladi iz naselja Benska bara, koji su od starta podržali drugare sa Trkališta u njihovoj borbi.
- Gradonačelnik je u ovom slučaju uradio ono što je obećao, koševi su ponovo na starom mestu. Razgovarali smo sa njim i predložili mu da se krene u ozbiljnu rekonstrukciju i ostalih igrališta u gradu. U naselju Benska bara imamo potpuno neupotrebljiv teren, koji je nekada služio za odbojku. Već godinu i po dana pokušavamo da sredimo teren na kom je i žica, odnosno ograda, skroz propala. Obližnje igralište za decu i okolne klupe bi takođe trebalo obnoviti. Želimo da od postojećeg terena napravimo fudbalski, koji bi mogli da koriste mladi iz svih delova Šapca. Prostor za košarku takođe treba urediti i prilagoditi dimenzije terena, pošto je trenutno koš veoma čudno postavljen. Dobro je da su momci na Trkalištu dali primer ostalima, jedna bitka je dobijena, pa zajedno idemo dalje, naveo je stanar Benske bare Nikola Mikić.
Ukoliko vremenski uslovi dozvole, na košarkaškom terenu u subotu će se organizovati turnir u basketu. Mladi koji su pokrenuli peticiju za vraćanje koševa sada zovu sugrađane da se prijave i učestvuju u sportskom takmičenju na igralištu na Trkalištu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa