Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ПЕТИЦИЈА И ПРОТЕСТИ ДАЛИ РЕЗУЛТАТ

КОШЕВИ ПОНОВО НА ТРКАЛИШТУ

Кошеви, који су 7. маја уклоњени са игралишта на Тркалишту, прошле недеље су враћени на старо место
Мирни протести, петиција коју је подржало више од 1.000 грађана и истрајање у захтеву да кошеви буду враћени на место са ког су уклоњени 7. маја уродили су плодом. Становници Тркалишта задовољни су што су представници града одржали обећање дато приликом предавања петиције.
- Враћање кошева нам је причинило велико задовољство, пре свега деци који ће их поново користити. Захвални смо градоначелнику Шапца који је одржао обећање и омогућио враћање кошева. Сматрамо да је уклањање конструкције била велика грешка, која се није смела догодити. Боље би било да се кошеви нису ни уклањали, а да је присуство полиције на овом месту појачано. Добили смо правилник о поштовању јавног реда и мира, ми ћемо га се, као и до сада придржавати, али очекујемо да и други поштују своје обавезе. Спортска едукација младих је веома важна, посебно код деце, те уклањање игралишта никада више не сме долазити у обзир, навео је Никола Јевтић, један од станара Тркалишта.
Проблем не би ни постојао да су чланови Месне заједнице “Доњи Шор“ консултовали више људи, пре него што су поднели захтев да се они исеку, каже одборник Радослав Хас.
- Веома је добро што су читаву акцију око враћања кошева покренули млади људи, у интересу наше деце. Савет месне заједнице „Доњи Шор“, који предводе чланови Српске напредне странке, није смео да поднесе захтев за уклањање кошева и претварање игралишта у зелену површину. Можда је дечја игра сметала малом броју грађана, али ако се нарушава јавни ред и мир, решење је реаговање полиције, а не уклањање спортских игралишта, рекао је одборник Радослав Хас.
Ово, али и остала спортска игралишта на подручју града биће под појачаним надзором Комуналне полиције у наредном периоду.
- Комунална полиција ће учестало током лета обилазити сва дечја игралишта у граду, и спречаваће њихова оштећења, уклањања и прљања. Са друге стране, кућни ред је прописан одлуком града, и важи од 15 до 18 сати поподне, оносно од 11 увече до 7 сати ујутру у стамбеним зградама. Уколико се током ноћи на игралишту ствара бука и ремети јавни ред и мир, по члану 6. Закона о јавном реду и миру за интервенцију је задужена Полицијска управа, каже Александар Мићић, руководилац сектора Комуналне полиције.
Подршку града у реконструкцији спортских игралишта очекују и млади из насеља Бенска бара, који су од старта подржали другаре са Тркалишта у њиховој борби.
- Градоначелник је у овом случају урадио оно што је обећао, кошеви су поново на старом месту. Разговарали смо са њим и предложили му да се крене у озбиљну реконструкцију и осталих игралишта у граду. У насељу Бенска бара имамо потпуно неупотребљив терен, који је некада служио за одбојку. Већ годину и по дана покушавамо да средимо терен на ком је и жица, односно ограда, скроз пропала. Оближње игралиште за децу и околне клупе би такође требало обновити. Желимо да од постојећег терена направимо фудбалски, који би могли да користе млади из свих делова Шапца. Простор за кошарку такође треба уредити и прилагодити димензије терена, пошто је тренутно кош веома чудно постављен. Добро је да су момци на Тркалишту дали пример осталима, једна битка је добијена, па заједно идемо даље, навео је станар Бенске баре Никола Микић.
Уколико временски услови дозволе, на кошаркашком терену у суботу ће се организовати турнир у баскету. Млади који су покренули петицију за враћање кошева сада зову суграђане да се пријаве и учествују у спортском такмичењу на игралишту на Тркалишту.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa