21. maj 2015.21. maj 2015.
MATURANTI SREDNjE ŠKOLE U KOCELjEVI

OTIMAJMO RADOST DANIMA ŠTO BEŽE

Prošlog petka, uz zvuke trube, maturanti koceljevačke Srednje škole su u školskom dvorištu proslavili završetak nastave.
Za večeras je predviđeno matursko veče kojem će prethoditi tradicionalni ulični defile svršenih srednjoškolaca, a ovogodišnji slogan maturanata je “Otimajmo radost danima što beže“.
Kako kažu, obrazovanje u ovoj školi ostaće im u lepom sećanju. Ono što sigurno neće lako izbledeti jeste nedavna maturska ekskurzija u okviru koje su učenici “˜96 generacije posetili Mađarsku, Slovačku, Češku, Nemačku i Austriju.
Maturanti ističu da su sa ovog putovanja poneli najlepše utiske.
- Očarani smo praškim dvorcem. Utisak na nas je ostavio i Karlov most na kojem smo poželeli da nam se ostvare želje, zatim Švarcenbergova palata poznata po smeni straže tačno u podne, Petrovo brdo na kojem se mladi ljube, ali ćemo ekskurziju pamtiti i po neodoljivim praškim kobasicama. Kultura Češke je veoma raznolika a njihovi stanovnici uživaju u ispijanju piva kao i u druženjima do kasno u noć - priča jedan od maturanata i dodaje da se zajednička druženja pamte te da su ekskurzije najbolja prilika za to.

V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa