28. maj 2015.28. maj 2015.
MATURANTI EKONOMSKE ŠKOLE U ŠAPCU, POLA VEKA POSLE

UTOČIŠTE ZA VELIKA DELA

Protekle subote u prostorijama Ekonomske škole u Šapcu, okupili su se bivši učenici 18 generacije ove školske ustanove, od skoro 70 koliko ih je bilo od 1947. godine, kada je škola osnovana.
Tom prilikom u kraćem evociranju uspomena, istaknuto je da ih je Ekonomska škola zadužila, skrojila i pripremila za budući život. Škola je bila utočište odakle su krenuli i kome se vraćaju. Za kasniji uspeh u životu večno su zahvalni školi ali i svim profesorima i razrednim starešinama, kako onima koji su bili strogi tako i onima koji to nisu bili.
A posle ove škole njih oko 30 odsto nastavilo je školovanje i diplomiralo na raznim fakultetima. Bilo je tu dosta uglednih direktora, bankara, profesora, umetnika, književnika i generala...
- Analizirajući ukupne rezultate prvih 50 generacija Ekonomske škole, mogu reći da je naša najuspešnija generacija ( četvrto tri odeljenje, komercijalnog smera 1961/ 65.). Od 132 učenika koji su diplomirali 1965, sa odličnim i vrlodobrim uspehom, bilo nas je 66 ili 50 odsto. I tada je nezaobilazna tema bilo ocenjivanje učenika. Na sednici nastavničkog veća 1966.g. za državne stipendije je predloženo šest učenika: Petar Zeković, Momčilo Živković, Dragan Pavlović, Anđelija Jurošević i Emilija Milosavljević.
Ne bi trebalo zaboraviti ni ime Danice Jekić, naše razredne koja je kasnije bila i direktor škole, a brojne generacije učenika je pamte po širokom obrazovanju, kojem nas je naučila, kaže Dragoslav Katić, nekadašnji učenik ove škole i kasnije jedan od uglednih direktora šabačkog “7. jula “.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa