11. jun 2015.11. jun 2015.
ĐORĐE LELIĆ NAJBOLjI KOŠARKAŠ SLOVENAČKE LIGE

IZ TABANOVIĆA POKORIO SLOVENIJU

Košarkaška liga Slovenije nije mnogo praćena kod nas, pa je tako gotovo nezapaženo prošlo da je najbolji igrač nedavno završenog prvenstva Đorđe Lelić iz Tabanovića. Nekadašnji igrač OKK Šapca i Srema već pet godina igra u bivšoj jugoslovenskoj republici. Kruna upornog rada i truda došla je ove godine sa Tajfunom iz Šentjura.
-Prethodna sezona bila je zaista neverovatna za klub koji se borio da bude standardan prvoligaš, na sredini tabele. Imali smo skrivenu ambiciju da budemo među šest prvih na tabeli. Međutim, sve se poklopilo i imali smo samo jedan poraz. Kada smo ušli u plej of, izbacili smo Laško u četvrtfinalu, zatim Krku u polufinalu i na kraju Rogaško. To je neverovatan uspeh za malo mesto sa 5.000 stanovnika i svi oni su živeli za košarku, priča Lelić.
Dvadesetpetogodišnji Mačvanin proglašen je za najboljeg igrača lige. Sada je potpisao dvogodišnji ugovor sa Heliosom, koji je veći i organizovaniji klub i koji ima ambiciju da igra ABA ligu.
-Ne razmišljam o dalekoj budućnosti. Idem korak po korak. Pokušaću da ponovim sezonu kao što je bila prethodna, kaže Lelić koji bi voleo da jednog dana zaigra u španskoj ligi, ali kada bi stigla ponuda od Crvene Zvezde prihvatio bi je bez razmišljanja.
Ističe da su uslovi za treniranje u Sloveniji mnogo bolji nego ovde, a da se posebno vodi računa o razvoju mladih igrača. Posebno je dobro za mlade igrače koji žele da se dokažu. Kada je stigao prvi poziv od Elektre otišao je tamo na probu i ostao u tom klubu naredne četiri godine.
-Slovenija je dosta mirnija za život nego Srbija. Navikao sam se i sviđa mi se tamo. Nedostaje mi kuća i leti kada imam pauzu mesec dana ovde baš uživam. Mada, tada poželim i Sloveniju.
Za Lelića u Sloveniji kažu da je zvezda, mada on ističe da se tako ne oseća. Ipak, u Šentjuru su ga svi prepoznavali i pre ovog uspeha. Nadamo se da će tako uskoro biti i u Srbiji.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa