11. jun 2015.11. jun 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

DrŽavotvorni pokret Srbije

Na prvoj izbornoj skupštini Državotvornog pokreta Srbije (DPS) održanoj 13. juna, za predsednika jednoglasno izabran Slobodan Samardžić.
Za presednika Izvršnog odbora izabran je Vladimir Gvozdenović, a za potpredsednike Pokreta izabrani su Donka Banović, Milica Vojić-Marković i Miloš Crnomarković.
Izabrani su i ostali organi, a članovi skupštine pokreta su takođe usvojili Program i Statut DPS, gde se kao osnovni cilj i smisao delovanja postavlja očuvanje i obnova Srbije kao moderne države, privržene načelu političke i vojne neutralnosti. U uvodnom izlaganju Samardžić je istakao da je DPS politička organizacija ljudi koji imaju veliko političko iskustvo stečeno u periodu od 1992. - 2014.
Govoreći o načinu rada pokreta, Samardžić je naglasio da ljudska solidarnost, čvrstina uverenja i politička volja predstavljaju obeležja jedino sa kojima DPS može da ima perspektivu.
Osvrnuvši se na aktuelnu političku scenu Srbije, on je rekao da je politički život prestao da postoji, ocenjujući parlament kao unisonu strukturu u kojoj je 250 poslanika fanatično okrenuto evropskim integracijama.
Povodom najava za promenom Ustava, Samardžić je dodao da je Srbija ostala bez političke zaštite i da Ustav danas nema ko da brani od agresivnog napada vlasti pre svega zbog preambule u kojoj se definiše identitet Srbije i srpskog naroda.
Na svečanom delu sednice pročitano je i pozdravno pismo Vojislava Koštunice koji je poručio skupštinarima da deli političke ciljeve, uverenja i stavove DPS i da je uvek spreman da pruži svoju podršku.
„Osnivanje DPS daje nadu da će se jednog dana u Srbiji opet povesti ozbiljna opoziciona politika i na toj osnovi stvoriti realna politička alternativa sadašnjem državnom bespuću“, zaključio je u pismu Koštunice.
Na skupštini su kao gosti govorili Vladeta Janković, Milan Radulović - bivši ministar i Boris Milosavljević.
Povereništvo DPS Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa