18. jun 2015.18. jun 2015.
OTVORENA JEDINICA PRIVREDNOG SUDA U ŠAPCU

EFIKASNIJE, BLIŽE I BRŽE PRAVOSUĐE

Prošle srede u Osnovnom sudu u Šapcu otvoreno je odeljenje Privrednog suda Valjevo. Zakon iz 2008. godine predvideo je da ovaj sud ima dve jedinice. Prva, u Loznici, je otvorena još 2010. godine. Zbog godišnjih odmora, suđenja će početi od 8. jula. Radiće se svaki dan, a svaki sudija će imati svoj dan u nedelji, prema već napravljenom rasporedu.
-Imaćemo prijavnu kancelariju u kojoj će se prijavljivati svaki spor za sud u Valjevu i ovde ćemo vršiti suđenja iz parničnih predmeta. Sudiće se u predmetima gde su tuženici sa teritorije grada Šapca i opština Vladimirci, Koceljeva i Bogatić. Na takav način pokrivamo grad Loznicu i okolne opštine, rekla je predsednica Privrednog suda Valjevo, Jasmina Igić Matić i zahvalila svojim kolegama iz Osnovnog suda u Šapcu, koji su im ustupili sudnicu i prijemnu kancelariju.
Predsednik Višeg suda u Šapcu, Gojko Lazarev naveo je da je Osnovni sud smogao snage da obezbedi prostor, i to vrelo lep, za ove potrebe. Kako je istakao, finansijski im je pomoglo Ministarstvo pravde da obezbede sredstva.
-Ovo je veliki korak napred. Pravosudne usluge biće jeftinije, efikasnije, brže i bliže subjektima koji traže svoja prava, rekao je Lazarev.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa