25. jun 2015.25. jun 2015.
GOSTI IZ MARIBORA POSETILI ŠKOLU PRIMENjENIH UMETNOSTI

RAZMENA ISKUSTAVA

Profesori Srednje škole za oblikovanje iz Maribora posetili su proteklog ponedeljka Školu primenjenih umetnosti. Ovo je bila prilika da šabačka škola uzvrati na gostoprimstvo koje su u decembru prošle godine mogli da osete tokom posete mariborskoj Umetničkoj školi gde su se sa izložbom radova iz oblasti grafičkog dizajna, fotografije i dizajna tekstila predstavili na najbolji mogući način.
-Zadovoljstvo je kada imate priliku da razmenjujete iskustva sa kolegama iz regiona, da sklapate prijateljstva, jer nas to sve zajedno itekako obogaćuje. Mnogo možemo da učimo jedni od drugih. Iza Slovenaca su u sferi obrazovanja reforme koje nas u Srbiji tek čekaju i ovo je bila odlična prilika da dobijemo odgovore na neka pitanja i nedoumice, da saznamo iz njihovog iskustva, koji su potezi u tim reformama bili opravdani, a koji možda i ne. Danas smo dogovorili nastavak saradnje i planiramo da od naredne školske godine, u okviru kreativnih radionica, realizujemo razmenu učenika, koja će, svakako biti dragocena i za učenike i za nastavnike - rekla je Nevenka Đokić, direktorka Škole primenjenih umetnosti.
Tokom ove kratke posete gosti iz Slovenije imali su priliku da pogledaju Godišnju izložbu radova učenika, da obiđu školu, kabinete i da se kroz razgovor i razmenu iskustava sa kolegama upoznaju sa načinom i organizacijom rada šabačke škole. Istovremeno i da nađu dosta dodirnih tačaka, ali i razlika iz kojih obe škole mogu mnogo toga da nauče, a samim tim i nastave saradnju. Oduševljeni raznovrsnošću obrazovnih profila, radovima učenika, školskim ambijentom i prijatnom atmosferom koju su im domaćini upriličili oprostili su se sa obećanjem da će u najskorije vreme dogovorenim kreativo-obrazovnim aktivnostima uspostaviti još čvršće veze.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa