30. jul 2015.30. jul 2015.
„LETNjE ŠKOLICE“ KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA I U AVGUSTU

ZANIMLjIVO I KREATIVNO

Šabački osnovci i tokom avgusta imaće priliku da se druže, ali steknu i neka nova znanja, u „Letnjim školicama“ Kancelarije za mlade grada Šapca. Kako je istaknuto na konferenciji za medije proteklog ponedeljka birane su školice koje su tokom prethodnih godina privukle pažnju dece zbog svoje atraktivnosti.
Svakim radnim danom od petog avgusta sa početkom u 10 časova u Velikoj sali Kulturnog centra za decu uzrasta od sedam do trinaest godina realizovaće se školica „Pitaj svoju baku“. Predviđeni broj polaznika je četrdeset.
- To je radionica narodne tradicije koju realizuju tri učiteljice Vesna, Snežana i ja. Kao i svake godine uključujemo upoznavanje naše tradicije i starih zanata. Imaćemo goste. Ne sve baš viđeno ali stvari koje deca već pogađaju. Biće i iznenađena. Staro mesto u Kulturnom centru, odnosno u Velikoj sali. Deca znaju i neka obave prijavu što pre. Čekamo ih - poručila je učiteljica Radmila Stojićević.
Za one koji žele da se upoznaju sa zanimljivim istorijatom origamija, načinom rada i postupkom izrade delova za origami organizovaće se „3D origami“ ponedeljkom, sredom i petkom od 12 do 13.30 časova i to za tridesetoro dece uzrasta od sedam do četrnaest godina.
- Ove godine ćemo nastaviti ono što smo prošle godine počeli da radimo. Malo se i podsetiti ako su slučajno deca zaboravila. Radili smo cvetove, labuda, leptira. Dosta toga su naučili. Želja im je bila ždral koji je inače tradicionalan za origami. Nismo uspeli prošle godine da ga uradimo tako da ćemo ove godine sigurno - uverena je učiteljica Ljubica Pavlović koja je istakla da se deca mogu prijaviti i na prvom času.
I deca sa seoskog područja imaće priliku da kvalitetno provedu slobodno vreme tokom letnjeg raspusta. Ovoga puta dvadeset osnovaca iz Štitara uzrasta od devet do trinaest godina moći će da pohađa „Muzičku radionicu“.
- „Muzička radionica“ u Štitaru počeće sa radom od 10. avgusta svaki drugi dan u terminu ponedeljak, sreda i petak od 10 časova ujutru. Pokušaćemo kroz igru, pesmu, ples da muziku pokažemo na drugačiji i deci najzanimljiviji način tako da će oni kroz sve te časove naučiti neke zanimljive stvari koje nisu mogli da nauče na časovima muzičke kulture u osnovnoj školi. Koristim ovu priliku da pozovem svu decu da se prijave, da dođu na prvi čas koji će se održati 10. avgusta u prostorijama osnovne škole u Štitaru sa početkom u 10 časova ujutru, da nam se pridruže i da na taj način zaokružimo jedno lepo druženje i da nam bude zanimljivo i veselo kroz sve naredne časove - rekao je prof. muzičke kulture Ivan Ostojić.
Drugari u Ribarima, njih dvadeset petoro uzrasta od sedam do trinaest godina, imaće priliku da se na radionici „Kulturni vodič za decu“ od petog avgusta sredom, petkom i ponedeljkom od 10 časova u Domu kulture upoznaju sa šabačkim znamenitostima kroz zajedničko istraživanje sa predavačem. Cilj radionice je da se zajednički napravi kulturni vodič za decu o ustanovama kulture poput Dunjića kuće, Šabačke biblioteke, Narodnog muzeja.
- Školice u Štitaru i Ribarima po prvi put se organizuju. Ove godine skrećemo malo više pažnju na decu na seoskom području. Svaka školica realizovaće se tokom osam časova u trajanju od sat i po. Mi smo, pre svega, zadovoljni kako su školice, njih šest, u toku jula bile realizovane. Napominjem da deca moraju da se prijave pre početka školice u Kancelariji za mlade, putem fejsbuk stranice i sajta ili na broj telefona 314 - 031. Naravno i samim dolaskom na prve časove ovih školica moći će da se prijave - istakla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa