20. avgust 2015.20. avg 2015.
„LETNjA ŠKOLA STRANIH JEZIKA“ U OŠ „NATA JELIČIĆ“

JEZIČKO BOGATSTVO

Od 19. do 26. avgusta šabački osnovci imali su priliku da na veoma zabavan i zanimljiv način steknu nova znanja iz engleskog, ruskog, španskog i francuskog jezika
Drugu godinu za redom u OŠ „Nata Jeličić“ krajem avgusta u školskim klupama već se čuje žagor učenika. Ipak, nisu to u pitanju redovni časovi, niti samo „Natini“ osnovci. Iako još uvek traje raspust zaljubljenici u jezike iz osnovnih škola „Janko Veselinović“, „Nikolaj Velimirović“, „Laza K. Lazarević“ i „Vuk Karadžić“ pridružili su se svojim drugarima iz „Natine“ kako bi na veoma kreativnim časovima „Letnje škole stranih jezika“ naučili nešto novo.
- Cilj ove „Letnje škole“ je da deca kroz igru i zabavu obnove i nauče nešto novo i da shvate da je učenje stranog jezika, bilo kog, podjednako važno. Ali i da shvate da to ne mora da bude ozbiljno, nego da možemo da slušamo muziku, da pevamo, da se igramo. Uz to nismo ni svesni koliko učimo - rekla je prof. engleskog jezika Nada Mirković.
Tako su tokom sedam dana učenici od prvog do osmog razreda imali priliku da pohađaju časove iz engleskog, ruskog, španskog i francuskog jezika. Prošlog četvrtka najvrednije zatekli smo u Medijalnoj učionici gde se čak pevalo i na španskom iako je bio čas iz engleskog jezika.
- Meni se jako sviđa zato što nijedan čas nije dosadan. Ne sedimo samo. Učimo kroz muziku neke nove stvari koje nismo učili u školi. Sviđa mi se zato što ima i drugih jezika. Volela bih i da sledeće godine dođem - više nego zadovoljna bila je Danica Arsenović, učenica OŠ „Janko Veselinović“ koja od septembra kreće u peti razred.
Za njene drugarice iz škole, godinu dana mlađu Lenku Cvejić i buduću učenicu trećeg razreda Milicu Jakovljević „Letnja škola stranih jezika“ bila je pravo malo otkrovenje te tako i ne čudi što su pozvale sve drugare da im se pridruže sledeće godine.
Ljubitelj engleskog jezika Ljiljana Đurović, budući šestak OŠ „Vuk Karadžić“, istakla je da je njen dolazak u „Letnju školu stranih jezika“ bio prilika da nauči nešto novo ali i da se spremi za predstojeću školsku godinu.
Sličnog mišljenja bila je i Margarita Jović iz „Natine“ škole kojoj je ovo druga godina kako pohađa ove časove.
- Pripremam se za sledeće razrede učeći uz zabavu. Nije mi dosadno uopšte. Zabavljam se i lepo mi je kad sam u Letnjoj školi sa drugarima. Moj izbor je engleski jezik. Počela sam da ga učim još od malena. Bila sam radoznala pa sam mamu stalno zapitkivala šta znači koja reč tako da sam u prvom razredu znala malo više od drugih - dodala je sa osmehom budući petak Margarita koja je po nastavnicinim rečima kandidat za buduće „Hippo“ takmičenje.
Da se već od malih nogu treba okrenuti učenju stranih jezika pokazao je i četvrtak Danilo Knežević koji je engleski jezik zavoleo zahvaljujući svojoj učiteljici koja ih uči na zanimljiv i interesantan način. Po njemu veoma je važno naučiti engleski jezik jer samo se tako na najbolji mogući način može snaći u drugim zemljama. I ne samo engleski veći bilo koji drugi.
- Zadovoljni smo zainteresovanošću dece za strane jezike. Uglavnom učenici dolaze, što je bio i naš predlog, na časove svih stranih jezika. Tako svaki dan mogu da nauče nešto novo. Zanimljivije im je zato što drugačije radimo. Atmosfera na časovima stranih jezika i inače je opuštena ali je ovo nešto sasvim drugačije jer se deca druže ne samo sa decom iz drugih odeljenja već i iz drugih škola. Slušaju muziku, pevaju, a na času ruskog imaće priliku da pogledaju i film - istakla je prof. ruskog jezika Dragica Dragović.
Svi oni koji su propustili priliku da osete kako se na lak i veoma zanimljiv način mogu savladati strani jezici imaće priliku to narednog avgusta kada će se već pomenutim jezicima pridružiti i nemački.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa