20. avgust 2015.20. avg 2015.
SUTRA 5. FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „FEZAM BEDž“

ZVUCI POPA I ROKA


Šapčani će i ove godine imati priliku da uživaju u zvucima pop i rok muzike na sada već tradicionalnom Festivalu zabavne muzike „Fezam Bedž“. Po rečima organizatora Novice Kojića i ove godine biće dodeljena nagrada „Darko Radovanović“.
- Razmišljali smo kome ove godine da uručimo plaketu koja od početka festivala nosi ime Darka Radovanovića i izbor je pao na Pavla Dejanića, drugoplasiranog takmičara „Pinkovih zvezda“. Pavle je poštovalac lika i dela tragično nastradalog pevača, a produkcija Festivala trudi se da kroz ovo priznanje njegove pesme i dalje žive - istakao je Kojić.
Podsećanja radi prošlogodišnji dobitnik ovog priznanja bila je Ivana Selakov, a dodeljena su i Bojanu Bjeliću i Darkovoj porodici. Na ovoj muzičkoj manifestaciji biće uručene nagrade pop pevaču i pevačici, grupi, ali i debitantima.
- Vrlo sam polaskan nagradom. Drago mi je da šabačka publika ceni i poštuje moj rad i moju muziku jer sam joj mnogo posvećen i ovom prilikom im se mnogo zahvaljujem. Veliko hvala organizatorima Festivala i sve pohvale za realizaciju - izjavio je Davor Jovanović, pobednik „Prvog glasa Srbije“, kome će biti uručena nagrada za pop pevača.
Titulu pop pevačice poneće Daria Stanojević, pevačica „City rekordsa“, zahvaljujući uspehu na „Pinkovom festivalu“ kada je dobila sjajne kritike žirija i publike za scenski nastup i pesmu.
- Daria iza sebe ima jedan album i pet singlova. Bivša je učesnica rijalitija „Farma“, diplomirani je filolog na katedri za arapski jezik i književnost. Po prvi put će nastupiti u Šapcu. Sa nestrpljenjem očekuje susret sa publikom za koju je čula da je fenomenalna - kaže Novica.
Beogradskoj grupi „Charter“, koja postoji osamnaest godina, dok je diskografski aktivna poslednjih dvanaest, biće dodeljeno priznanje za pop bend. Jedni su od retkih koji su ostali verni pop muzici svih ovih godina. Tokom godina istrajnog rada objavili su dva albuma, uzeli učešće na više od deset festivala u zemlji i inostranstvu, a takođe snimili neke od boljih spotova u regionu. Poznati su po velikom broju nastupa širom bivše Jugoslavije na kojima su uz veliku energiju izvodili svoje hitove kao i poznate pesme kolega sa estrade. Za jesen spremaju dve nove pesme, a do kraja godina i novi album.
Festival počinje u 20.30 časova na gradskom trgu. Pored nastupa nagrađenih publika će imati priliku da vidi i Dunju Flash koja će sa svojim plesačicama izvesti performans spreman upravo za ovaj događaj. „Fezam Bedž“ će i ove godine moći da vide gledaoci pedeset tri televizije iz Srbije i BiH.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa