3. septembar 2015.3. sep 2015.
SAOPŠTENjE SRPSKE NARODNE PARTIJE

GRAĐANI PREPOZNAJU VREDNOSTI

Podrška birača politici Srpske narodne partije beleži stabilan rast pokazuju rezultati poslednjih istraživanja. Građani polako prepoznaju vrednosti za koje se zalažemo i konkretne mere koje planiramo da preduzmemo za oporavak srpske privrede, poljoprivrede i socijalno odgovornu politiku.
Na inicijativu SNP na Zlatiboru je osnovana prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Rusijom, sa zadatkom da promoviše izvozne, turističke i investicione potencijale Zlatiborskog okruga u Rusiji. Zalažemo se da svaka opština u Srbiji treba da otvori Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom, kao što je to uradila opština Čajetina, jer je razvoj privredne saradnje sa Rusijom šansa za nova radna mesta.
SNP je prva pokrenula pitanje zaštite interesa srpskog seljaka, posebno proizvođača mleka, ugroženih štetnom primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Zahtevamo od Vlade Srbije da zaštiti srpskog seljaka od nekontrolisanog i prekomernog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije. Srpski seljak ne može da se takmiči sa seljakom iz EU koji ima deset puta veće subvencije, koji nikada nije bio bombardovan niti je imao sankcije.
Zalažemo se za poreske olakšice i podsticaje svakom pojedincu koji želi da pokrene porodični biznis ili otvori zanatsku radnju a gde će zaposliti nekoga od članova svoje porodice, ili komšiju. Razvoj malih i porodičnih preduzeća je šansa za ozdravljenje nacionalne ekonomije.
SNP se zalaže za očuvanje zemljišta u našem vlasništvu i energično se protivi zahtevu EU da Srbija, počevši od 2017. godine, omogući strancima da kupuju naše zemljište.
Penzioneri su najviše dali za Srbiju, a najmanje im se vraća. Srbiji je potrebna fer i održiva penziona politika zasnovana na jakoj domaćoj privredi kao i odgovorna socijalna politika koja će podsticati rađanje i brinuti o socijalno ugroženima.
Srpska narodna partija, Povereni

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa