17. septembar 2015.17. sep 2015.
SaopŠtenje za medije Kancelarije za mlade grada Šapca

JUBILARNA NOĆ ISTRAŽIVAČA

Kancelarija za mlade grada Šapca, zajedno sa Centrom za stručno usavršavanje u Šapcu je ove godine organizator Noći istraživača u našem gradu. Deseti rođendan Noći istraživača mladi Šapčani će dočekati uz svetlost. Naime, ova godina je godine svetlosti u celom svetu, te u tom, duhu je i slogan ove manifestacije u Srbiji. „Zasijajmo u noći“. Ove godine Noć istraživača se obeležava u 320 gradova Evrope i u 10 gradova Srbije.
U prostorijama Kulturnog centra i Kancelarije za mlade grada Šapca, u petak 25.9. u intervalu od 19:30 do 21:00 , učenici nekoliko srednjih škola će građanima predstaviti fenomen svetlosti kroz upotrebu spektrometra u ruci na pametnom telefonu. Spektrometar u ruci je jedna od izuzetno interesantnih stvari u svetu svetlosti. Posetioci ove manifestacije će imati mogućnost da snimljen spektar pošalju na kalibraciju na jedan američki sajt i da provere kvalitet svoje kamere na smart fonu. U toku upotrebe spektrometra, posetioci će moći da pogledaju epizodu serije Kosmos koja se bavi fenomenom svetlosti, ali i da čuju i vide kratku prezentaciju o fenomenu svetlosti koja inspiriše milenijumima umetnike, slikare, književnike, muzičare, fizičare, hemičare i biologe.
Moderator događaja, mr Tatjana Marković Topalović prof Medicinske škole u Šapcu. Organizatori: Kancelarija za mlade grada Šapca, dir. Nela Mehmedović i Centar za stručno usavršavanje, dir. Goran Stojićević.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa